İst Orman Fak. End. Mühendisliği bölümü sektör teknik gezisi düzenledi.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İst Orman Fak. End. Mühendisliği bölümü sektör teknik gezisi düzenledi.

08-05-2017
İst Orman Fak. End. Mühendisliği bölümü sektör teknik gezisi düzenledi.
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıfında okutulan "Uygulamalı Girişimcilik, "Orman Ürünleri Endüstrisinde Pazarlama", "İşletme Finansı" ve "Sentetik Kaplamalar" dersleri kapsamında 28 Nisan 2017 Cuma günü Gebze’de bulunan kuruluşlara Bilimsel Teknik Gezi düzenlendi.

Prof. Dr. K. Hüseyin KOÇ, Doç. Dr. Zeki CANDAN, Yard. Doç. Dr. Taner OKAN ve Uzman Ahmet TOSUN’un başkanlığında düzenlenen gezi kapsamında ilk olarak TÜBİTAK tarafından yapılan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016” sıralamasında 7. sırada yer alan Gebze Teknik Üniversitesi’nin Teknoloji Transfer Ofisi ziyaret edildi. Kurum yetkilileri tarafından arge ve inovasyon çalışmalarının yanında ulusal ve uluslararası projeler hakkında çeşitli sunumlar yapıldı. Daha sonra dünyanın en büyük ahşap levha üreticilerinden Kastamonu Entegre A.Ş.’ye geçildi. Burada kağıt emprenye tesisi, short-cycle pres hattı, laminat parke üretim hattı ziyaret edildi. Firma yetkilileri tarafından teknik bilgiler verildi. Son olarak İÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün ilk dönem (1986) mezunu Arif ARIGÜN’ün kurucusu olduğu Portakal Ahşap Üretim ve Pazarlama Ltd. Şti. ziyaret edildi. Bu tesiste ise mobilya üretiminde ahşap esaslı levhaların kenarlarının kaplanmasında kullanılan kenar bandının üretim hattında incelemelerde bulunuldu.

Gezinin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı İÜ Rektörlüğü, İÜ Orman Fakültesi Dekanlığı ve ilgili firmalara teşekkür ederiz.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak