İPhone’da Güvenliğinizi Artıran Uygulama!

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İPhone’da Güvenliğinizi Artıran Uygulama!

12-05-2016
İPhone’da Güvenliğinizi Artıran Uygulama!
Rakiplerine göre daha güvenli olarak tabir edilen iOS, bazen kritik güvenlik açıkları ile karşı karşıya kalabiliyor. SysSecInfo ile iPhone’da güvenliğinizi artırabilirsiniz.

Kapalı bir işletim sistemi olmasından dolayı güvenliğin üst seviyelerde gezdiği iOS'te, bazen can sıkıcı durumlar olabiliyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan klon uygulama olaylarından sonra App Store denetimini artıran Apple, market dışında uygulama yüklemeye izin vermeme olayını tam olarak çözemedi. Tarih ve saatte yapılan küçük ayarlar ile App Store dışında uygulama yükleme açığı hala iOS'te mevcut.

Market dışı yüklenen uygulamaların genelinde kötü amaçlı yazılımlar yer alıyor. Peki, iPhone'da mağaza dışı uygulama yüklenip yüklenmediğini, Jailbreak yapılıp yapılmadığını ve sistemde güvenlik açığının olup olmadığını nasıl anlayacaksınız?

Jailbreak dünyasının önemli ismi Stefan Esser'in nam-ı değer i0n1c'in yayınlamış olduğu System and Security Info uygulaması ile iPhone'un güvenlik durumunu an ve an görüntüleyebilirsiniz.

SysSecInfo uygulamasının "Anomalies" bölümünde yer alan kategorilerde kritik güvenlik açıkları test ediliyor. Eğer anormal bir durum varsa kullanıcıya bilgi veriliyor.

Bir nevi anti-virüs görevi gören SysSecInfo ile ayrıca cihazınızda Jailbreak işlemine olanak sağlayan açığın olup olmadığı da görüntülenebiliyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak