İnterzum 2019 bu yıl da başarıyla gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İnterzum 2019 bu yıl da başarıyla gerçekleşti.

12-07-2019
İnterzum 2019 bu yıl da başarıyla gerçekleşti.
Köln’de düzenlenen, mobilya üretimi ve iç tasarım konusunda dünyanın önde gelen ticaret fuarı olan olan interzum, 24 Mayıs 2019 Cuma günü olağanüstü sonuçlarla sona erdi. Dört gün boyunca, interzum gelecekteki yaşam alanlarının tasarımı için bir ilham kaynağı olarak hizmet etti ve yarının mobilyalarının yeni standartlar getireceği teknik, dokunsal ve görsel iyileştirmeleri sundu. 60 ülkeden 1.805 katılımcıyla (2017: 59 ülkeden 1.732 katılımcı), daha önce hiç olmadığı kadar fazla şirket, yaklaşık 190.000 metrekareyi kapsayan bir fuar alanında yeniliklerini sergiledi.

Katılımcı sayısını arttırmaya ek olarak, ticaret fuarı uluslararası erişimini büyük ölçüde genişletti. Yabancı ziyaretçilerin oranı yüzde 75'e yükseldi (2017: yüzde 73). Toplam 74.000 ziyaretçiden 55.000'den fazlası Almanya dışından geldi. Koelnmesse Başkanı ve CEO'su Gerald Böse, sonuçlardan memnun olan “70.000 ziyaretçi işaretini kaldırma hedefimizi önemli ölçüde aştık” dedi. “Bu her açıdan neredeyse büyülü bir yıldönümü etkinliği oldu ve bu hepimizin hatırlayacağı bir olaydı. Bir endüstri, yenilikçilik konusundaki muazzam kapasitesini gerçekten etkileyici bir tarzda gösterdi ”dedi.

Bu yılın olağanüstü rakamları ile interzum etkileyici başarı hikayesini sürdürdü. Ticaret ziyaretçilerinin sayısı 2015'ten bu yana yüzde 28'den fazla arttı. Ticaret fuarlarındaki atmosfer mükemmeldi: dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar ve ziyaretçiler olaydan çok memnun kaldılar. Bu, interzumun, endüstrinin dünyadaki bir numaralı ticaret fuarı olarak lider konumunu doğrulayan katılımcı firmalardan gelen oldukça olumlu karara bağlandı. Almanya'dan gelen ziyaretçilerin yanı sıra, en güçlü şekilde temsil edilen Avrupa ülkeleri İtalya, Fransa, İspanya, Polonya, Hollanda, Türkiye ve Birleşik Krallık'tı. Asya'dan gelen ziyaretçilerde (yüzde +22), özellikle Çin'den kuvvetli bir büyüme (yüzde +48), Orta ve Güney Amerika'dan artış (yüzde +24), Doğu Avrupa (yüzde +21) gibi önemli artışlar görüldü. yüzde) ve Kuzey Amerika (yüzde +7). Katılımcılar, mükemmel iş yaptıklarını ve dünyanın dört bir yanından birçok yeni temas kurduğunu bildirdi. Yıldönümü yılında, interzum bir yandan ticaret ziyaretçileri için bir sektörel buluşma yeri ve diğer yandan yaratıcı meslekler için bir sıcak nokta olma dengeleme eyleminde ustalaştı. Buna şirketlerce yapılan çok sayıda ilham verici sunum da katkıda bulundu.

İki yılda bir gerçekleşen Köln İnterzum fuarına Ekin yayın Grubu olarak 1995 yılından bu yana düzenli olarak katılan Ekin Yayın Grubu Mobilya dergisi bu yıl yine uluslararası yayını olan Furniturk dergisi ile katılım sağladı. Her yıl kendi standımızla katılım sağladığımız bu fuarda bu yıl İnterzum’un  B&B dergiler için hazırladığı  ve ana bulvarda ziyaretçilerin ücretsiz almasını sağladığı özel Trade Magazine standında dağıtımımızı yaptık. Bu vesileyle katılımcı firmalarla daha fazla görüşme yenilikleri ve etkinlikleri izleme imkanı bulduk. Koln Messe’nin özel basın davetlisi    olarak yer aldığımız fuarda önceki yıllara kıyasla bu yıl gerek katılımcı gerekse de ziyaretçı sayısında önemli bir artışın olduğuna da tanık olduk.

Bu yıl Türk firmaları da İnterzum 2019a rekor bir katılım gerçekleştirdiler, Değişik ürün ve üretim dallarından 150’yi aşkın firma hemen her salonda birkaç firma olarak bu rekora imza attılar, Ağırlıklı Mobilya aksesuarları, bağlantı elemanları, yumuşak grup mobilyalar ile tekstil makineleri ve yapıştırıcılar grubunda yüzlerce firma 21-24 Mayıs tarihleri arasında İnterzum fuarında katılımcı olarak yer aldılar. Bu yıl görsel ve inovatik ürünleriyle fuarın en prestijli salonu olan 8. Salonda 500 m2’lik  standında ürünlerini sergileyen Samet A.Ş Fuarın taşıyıcıları sayılan Hafele, Hettich, Blum, kessebohmer  Grass  gibi markalar arasında prestijli yerini aldı. Diğer Türk katılımcıları ise ağırlıklı olarak, 7, 5, 6, 10 ve 11 salonlarda yer aldılar. 

Bir sonraki interzum, 4-7 Mayıs 2021'de Köln'de gerçekleşecek.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak