İngiltere pazarında kereste ithalatı %5 oranında arttı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İngiltere pazarında kereste ithalatı %5 oranında arttı

31-05-2012
İngiltere pazarında kereste ithalatı %5 oranında arttı
İngiliz Keresteciler Federasyonunun verilerine göre, bu yılın ilk 2 ayı içerisinde İngilterenin kereste ihracatında yüzde beşlik bir artış gerçekleşti. Bu artış, bir önceki yılın verileriyle karşılaştırıldığında yaklaşık 60.000 m3 daha fazla kereste miktarına denk gelmekte olduğunu belirten uzmanlar, bunun son 4 yıl içerisindeki en yüksek artış oranı olduğunun da altını çiziyorlar.

Ancak bu başlangıcın yıl boyu sürüp sürmeyeceği konusunda konuşmanın henüz erken olduğunu belirten uzmanlar İngiliz kereste ihracatındaki bu artışın türlere göre dağılımını da vermekteler.

Keresteciler federasyonunun yayınladığı istatistiklere göre en hızlı artış %18 ile yumuşak ağaçlarda olurken, sertağaç ithalatındaki artış ise %13 çivarında. Yonga levha ithalatındaki artış oları ise %22 dolaylarında. Buna karşın, bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında kontrplak, MDF ve OSB ithalatında ise önemli düşüşler görülmekte olup, bu düşüş oranları sırasıyla %20, %18 ve %38 dolaylarında.
yazar

E-bülten için e-posta bırak