HOMAG, WeberHaus’taki ilk WEINMANN smartPrefabrik uygulaması

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

HOMAG, WeberHaus’taki ilk WEINMANN smartPrefabrik uygulaması

12-05-2021
HOMAG, WeberHaus’taki ilk WEINMANN smartPrefabrik uygulaması
WEINMANN 2019’da geleceğin üretimini ilk kez LIGNA - smartPrefab’de sundu. Bu tipteki ilk sistem şu anda Almanya’nın önde gelen prefabrik ev üreticilerinden biri olan WeberHaus’ta uygulanmaktadır. İlk bölüm zaten tamamlandı.

Robotların baştan sona kullanıldığı yeni sistem teknolojisine ilişkin ilk bilgiler.

Robot, standartları çerçeve çalışmasına otomatik olarak ekler.  SmartPrefab'in ilk bölümü WeberHaus'ta zaten kuruldu.   Son derece otomatikleştirilmiş üretim, esnekliği ve hassasiyeti artırır ve aynı zamanda ergonomik çalışma alanları sunar. 

Tamamen otomatik olarak çalışan ve ağa bağlı otonom hücreler, ahşap yapı için yeni olanaklar sunar. Bu yüksek derecede otomatikleştirilmiş üretim için WeberHaus, üretim salonunu 2.000 metrekare genişletti. WeberHaus genel müdürü Gerd Manßhardt, "Robotik kullanımıyla yüksek derecede esneklik ve hassasiyet bekliyoruz," diyor. Manßhardt, "Ek olarak, ergonomik işyerlerinin tanıtımına ve böylece çalışanlarımızın fiziksel yükünü hafifletmeye odaklandık" diye devam ediyor. Böylelikle WeberHaus, modern üretim ve geleneksel işçiliğin kombinasyonunu mükemmelleştirdi.

İlk istasyonda, WEINMANN tarafından çerçeve çalışma istasyonuna entegre edilen robot, standartları çerçeve çalışmasına otomatik olarak ekler. Robot, standart tutacakların yanı sıra özel tutacakların yanı sıra 700 mm ila 3.500 mm uzunluğundaki üst ve alt kirişlere erişir. Daha uzun üst ve alt kayışlar doğrudan WEINMANN doğrama sisteminden taşınır. Robotun tutabileceği maksimum parça ağırlığı 75 kg'dır. 

Bir sonraki bölüm, 2021 yaz tatillerinde WeberHaus'ta uygulanacaktır. Yerleştirme işlemi kullanılarak HOMAG CNC panel işleme merkezinde önceden kesilmiş olan paneller, sözde raf arabaları aracılığıyla robotun kullanımına sunulur. Robot, panelleri alıyor, tam otomatik olarak ölçüyor ve tanıyor ve bunları çerçeve çalışmasına yerleştiriyor. İkinci bir robot, sabitleme ve işlemeyi devralır. Paneller paralel olarak yerleştirilir ve sabitlenir. Tüm sistem WEINMANN ortağı Granit'in bir MES sistemi tarafından kontrol ediliyor. WEINMANN proje departmanı başkanı Jörg Groß, "Bu üretim sistemi, robotik ile tamamen otomatik olan dünyadaki ilk sistemdir" diye bitiriyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak