Heimtextil 2020’ye Türk Firmaları Damga Vurdu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Heimtextil 2020’ye Türk Firmaları Damga Vurdu

17-01-2020
Heimtextil 2020’ye Türk Firmaları Damga Vurdu
7-10 Ocak 2020 tarihleri arasında 50. yılını geride bırakan sektörün önde gelen fuarı Heimtextil’e Türk firmaları damga vurdu.Messe Frankfurt İstanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Dünyanın lider fuar organizatör şirketi Messe Frankfurt’un portföyündeki sektörün önde gelen fuarı Heimtextil yarım yüzyılı geride bıraktı.

Ev tekstili sektörünün mihenk taşları olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)'in destekleriyle, Türkiye’den 304 firma yaklaşık 23.000 m2 üzerinde katılım gösterdi. Heimtextil 2020’ye katılan 66 ülke arasında katılımcı sayımız ile Çin ve Hindistan’ın ardından 3. sırada, metrekare bazında ise ilk sırada yer aldık. Türkiye’nin bu sektörde dünya çapında ne kadar önemli bir konumda olduğunu tekrar göstermesinin ve ülkemizin ihracat hacmine katkıda bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Bursa ve Denizli başta olmak üzere çeşitli şehirlerden Türk tekstil firmalarının dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ve satın almacılarla bir araya geldiği Heimtextil’de dekoratif kumaşlardan, perdelere, mobilya kumaşlarından halı ve döşemelere, yastık kılıflarından yatak ve masa örtülerine, havlulardan banyo paspası, halı ve perdelerine kadar birçok ev tekstili ürünü tanıtıldı.

1971’den beri tekstil sektörünün dünyadaki önemli temsilcilerinin buluşma noktası olan Heimtextil; ürün çeşitliliğinin yanı sıra tekstillerin ekolojik ve sosyal açıdan sorumlu bir şekilde üretilmesi konusunda da imkanları ile geleceğe yön vererek her yıl olduğu gibi ilham verici başarı hikayelerini ve geleceğin trendlerini sektör profesyonellerine sundu.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak