FURTEX Nijerya Fuarı ile Afrika’ya Büyük Yolculuk

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

FURTEX Nijerya Fuarı ile Afrika’ya Büyük Yolculuk

13-01-2012
FURTEX Nijerya Fuarı ile Afrika’ya Büyük Yolculuk
Afrika bölgesinin öncelikli ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da gerçekleşecek olan FURTEX Nijerya, 27-30 Haziran 2012 tarihleri arasında, Senexpo Uluslararası Fuarcılık organizatörlüğünde düzenlenecek.. Co- organizatörlüğünü BKG Exhibitions’ın yapacağı fuar, ülke ekonomisinin gelişmesinde en büyük katkıyı sağlayan projelerin yer aldığı, ülkenin mali ve ticari merkezi Lagos’da, Federal Palace Expo Center’da gerçekleşecek.
Türk firmaları için potansiyel bir ihracat ülkesi Dünyanın 8. petrol üreticisi ve ihracatçısı olan Nijerya, 143 milyonluk nüfusuyla Afrika’nın en kalabalık ülkesidir. Artan nüfus ile birlikte doğan ihtiyaçlar yapı sektörünü canlandırmış, mobilya ve ev tekstiline olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Bu durum, önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Nijerya’yı, Türk firmaları için potansiyel ihracat ülkesi haline getirmiştir. Furtex Nijerya, tüm bu fırsatlardan yararlanmak, yeni ürün ve hizmetleri Nijerya’ya taşımak, ulusal ve uluslararası firmalarla iş bağlantıları kurmak adına girişimci yatırımcılara önemli bir ticari platform sunacak.

Kriz döneminde dünya ekonomisi % 3 büyürken, Nijerya %6 büyüme gösterdi Dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen, Nijerya siyasi ve ekonomik alanda uyguladığı serbest ekonomi ve ticari politikalarıyla büyümesini sürdürmüş, Çin ve Hindistan’dan sonra en çok büyüyen 3. ekonomi olmuştur. Bu süreçte Türkiye ve Nijerya arasındaki yaşanan diplomatik gelişmelerle birlikte iki ülke arasında ticaret hacmi artış göstermiş ve 2003 yılında yaklaşık 300 milyon dolar olan ticaret hacmimiz 2010 yılında 853 milyon dolar olmuştur. Fuarda geniş bir ürün grubu sergilenecek Furtex Nijerya; Mobilya, Mobilya Yan Sanayi ve Ev Tekstili sektörünün bölgedeki gelişimini izlemek, var olan ticari ilişkileri pekiştirmek ve yeni ilişkiler kurmak adına katılımcılarına Afrika bölgesinin kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Fuarda sergilenecek ürün grupları arasında Doğal Malzemeler (ağaç-kereste, kaplama-cila, parke), İç Dizayn Malzemeleri, Kabin, Mutfak, Ofis ve Modüler Mobilya için Yarı Mamul Ürünler, Dekoratif Kaplamalar-Kağıtlar, Laminantlar, Paneller, Mineral Malzemeler, Yapıştırıcılar, Montaj, Kilit, Aydınlatma Sistemleri, Gömme Mobilya Ürünleri, Mobilya Makineleri, Döşeme Malzemeleri- Aksesuarları, Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları, Ev, okul, ofis ve kamu mobilyası, Mutfak ve banyo mobilyaları, Bahçe mobilyası, plastik mobilyalar, Masa, sandalya, sehpa vb. tamalayıcı ürünler, İç dekorasyon ürünleri, Duvar kaplamaları, Güneş & gölge sistemleri, Tül, perde, brode, Döşemelik kumaş, deri, Uyku & yatak odası tekstili, Mutfak & yemek odası tekstili, Banyo tekstili, Yer Döşemeleri , Ev Tekstili Ürünleri ve Ev Gereçleri gibi başlıklar bulunuyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak