Furniturk dergisi IWF 2018 Atlanta fuarında dağıtıldı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Furniturk dergisi IWF 2018 Atlanta fuarında dağıtıldı.

18-09-2018
Furniturk dergisi IWF 2018 Atlanta fuarında dağıtıldı.
Amerika’nın en önemli mobilya endüstrisi fuarı olan ve iki yılda bir gerçekleşen IWF26.UluslararasıMobilya Endüstrisi ve Ağaç İşleme Makinaları Fuarı 22-25 Ağustos 2018 tarihleri arasında Atlanta kentinde gerçekleşti. Georgia World Congress Centre, Atlanta, GA, ’da gerçekleşen fuarla ilgili olarak Fuar yetkililerin verdikleri bilgiye göre 1.079 katılımcının yer aldığı fuar, 532.565 net metrekare alanda gerçekleşti.

Türkiye’den de Orman ürünleri ve panel sektörü ile mobilya aksesuarları ve ahşap işleme makine üreticilerinin katıldığı fuara  18 üretici Türk firması katılldı. Unimak, Kastamonu Entegre, Arkopa, Karebant, Samet, Lignadekor, ASTS mobelkant, Starax, Misplastik, Gizir Canmaksan,Edda,  AES, Teverpan,Umut kulp gibi hedeflerini Amerika kıtasına yöneltmiş firmalar bu fuara katıldılar.

Fuarda Mobilya üretimi için gerekli hemen tüm ana ve ara malzemeler yardımcı ürünler bağlantı elemanları ve mobilya aksesuarları, yapıştırıcı grubu ve yumuşak grup olarak tanımlanan koltuk yatak malzemeleri ile Ahşap işleme makineleri sektörü yeraldı.

Türk firmaları gibi uluslararası ve avrupa’nın Homag grup, Biesse, SCM grup, Weinig-Holz-Her grubu önemli üreticileri de makine bölümünde güçlü olarak yer aldılar. 

Bu yılki IWF fuarına özellikle de makine teknolojisinde Biesse, Homag, Weinig ve SCM  grupları Endüstri 4.0 teknolojisine yönelik makinelerini sergilediler. Fuar boyunca konuyla ilgili her grup önemli panel ve etkinlikler düzenleyerek insansız uzaktan kumandaya dayalı smart uygulamalarını tanıttı.  Biesse gru, Ligna ve Xylexpo fuarlarında tanıtımını yaptığı SOFİA yazılımını burada da sundu, geleceğin akıllı makineleri artık birbirleriyle konuşur halde önümüzdeki Ligna 2019’da karşımıza çıkarsa hiç şaşırmamamız gerekecek. Şimdiden çok şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Teknoloji üretim merkezleri yakın zamanda insan iş gücünü tüm üretim alanlarından uzaklaştırarak tam zamanlı sıfır töleransa doğru hızla yol alıyorlar, Bu durumda da  Türkiye’de pek kimsenin bilmediği ve  ilgilenmediği belki de farkında olmadığı, ancak sosyal bilimcilerin STK’ların devreye soktuğu Endüstri 5.0 devreye girecek bakalım savaşı kim kazanacak. ( Merak edenler için bu konuda Mobilya dergisinin önceki sayılarında yayınladığımız End. 5.0 konulu makalemiz incelenebilinir . İnternetten mobilya dergi arşivinden son 3 sayıda konu işlenmiştir.) 

Türk firmaları sıradan klasik panel standları yerine kalitelerine yakışır oldukça şık tasarımlı görsel stantlarıyla ilgi çektiler. Samet, Kastamonu Entegre, Teverpan, Unimak, Karebant  ve diğer katılımcı standları aydınlık ve minimal tasarımlarıyla göz doldurdu. Makine bölümünde ise Türk Ahşap işleme sanayisini Özellikle de Unimak ve AES firmalarımız gururla temsil ettiler. Merek makinelerin tasarımları gerekse de işlevsellikleri ve özgün teknolojileri ilgi ile izlendi. Bu yılki IWF Atlanta fuarında bir nevi Türk ahşap sanayi çıkartması da diyebiliriz. Ülke genelinde son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve döviz krizine rağmen uzak kıtada rekabet eden ve bunu da başarıyla gerçekleştiren tüm firmalarımızı kutluyoruz. 

Ekin Yayın grubu’nun 15 yıldır çıkardığı ve bu güne kadar dünyanın en önemli noktalarında hedef alıcıyla buluşan FURNITURKdergimiz deIWFfuarında dağıtıldı.

Türkiye  Fuar organizasyonunu  ENT Fuarcılığın yaptığı IWF fuarı için Ekin yayın grubu organizasyonla çözüm ortaklığı gerçekleştirdi ve dergilerimizin fuarda dağıtılmasını sağladı. Fuar boyunca ENT yetkilisi Sn Gökhan Özcan firmaları dolaşarak dergilerimizi dağıttı ve uluslararası basın standında bulunmasını sağladı. Fuarın bu yıl yaşanan global krize ve döviz fiyatlarındaki yüksek dalgalanmaya rağmen iyi geçtiğini belirten Özcan, katılımcı Türk firmalarıyla yaptıkları sohbetlerde de genel bir memnuniyet aldıklarını pek çoğunun iki yıl sonraki fuara tekrar katılmak istediklerini belirtti.

 

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak