folyo araştırma dosyası: Turkuaz decor:Sinan Övünç

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

folyo araştırma dosyası: Turkuaz decor:Sinan Övünç

10-05-2021
folyo araştırma dosyası: Turkuaz decor:Sinan Övünç
Türkiye’de alanında tek yerli üretici firma olan Turkuaz Decor, yurtiçi ve yurtdışında Pazar payını arttırırken gerekli yatırımlarını da sürdürerek global bir aktör olma perspektifiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Turkuaz Decor firması Türkiye’nin ilk Finiş Folyo üreticisi olarak 1999 yılında faaliyete başlamıştır. Halı hazırda mobilya ve ahşap endüstrilerine yönelik dekoratif kaplama amaçlı farklı malzemeleri toplam 15000 m2 alana sahip 2 ayrı tesiste, 40 kişilik ekibiyle üretmektedir. Yeni teknolojiyle donatılı fabrikalarımızda Yatırım süreci de devam etmektedir.

 Firma ürünleri başlıca 3 ana gruptan oluşmaktadır: Baskılı ve Emprenyeli Dekor Kağıtları, Finish Folyolar ve Thermoplastik Folyolar ( PP, PET ve Viniyl Folyolar, Papet)   Özellikle Mobilya, Mobilya Yarı mamül ve Kapı üreticileri için ürünler imal edilmektedir.

             Türkiye pazarı oldukça gelişmiş ve Avrupa’da lider durumda ancak bu büyüklüğe paralel dekoratif baskılı ürünler imal eden yerli firma sayısı oldukça azdır. Mevcut ürün gamıyla hemen hemen tüm ahşap panel endüstrisi ve mobilya sanayi ile ilişkili geniş bantta çalışabiliyoruz. Felsefemiz öncelikle tam veya ara çözümler sunarak firmalarımıza destek olmaktır. 

Küresel salgın nedeniyle 2020 yılından bu yana üretim sektörlerinde farklı dalgalanmalar yaşandı.  Bu süreçte kimi zaman talep daralması akabinde ise t2020 yılının son çeyreğinde taleplerde önemli bir artış yaşandı.   Ayrıca ihracat kanallarının açık olması olası durgunluğun önüne geçti. Bizim açımızdan üretim ve imalat süreçlerinde pek önemli sorunlar yaşamasak da   ham madde fiyatlarındaki yükselme maliyetleri etkiledi.  Bu günlerde özellikle panel tarafında bazı sıkıntılar yaşansa da Türkiye gibi panel yatırımlarının dünya ölçeğinde gerçekleştiği ve küresel bir aktör durumunda olduğumuz bir alanda bu sıkıntılarında kısa sürede aşılacağına inanıyorum.

 Bu yılın da 2020’ye benzeyeceği söylenebilir. Finansal dengesizlikler de tahmin yürütmeyi zorlaştırıyor. Pandeminin yaz sonu itibariyle son ereceğini düşünerek ekim ayından itibaren yurtiçi ve yurtdışı ciddi bir fuar programı olacak.  

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak