EKİN Yayın Grubu’nun başkanlığını yapmakta olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği FSM’in Kongresi Almanya’da Yapıldı...

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

EKİN Yayın Grubu’nun başkanlığını yapmakta olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği FSM’in Kongresi Almanya’da Yapıldı...

31-01-2011
EKİN Yayın Grubu’nun başkanlığını yapmakta olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği FSM’in Kongresi Almanya’da Yapıldı...
20 yıla yakın bir süre boyunca çıkarttığı yayınlar ile sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen yayıncı kuruluşları arasına giren EKİN Yayın Grubu, sektörümüzün yanısıra ülkemizi de global platformlarda temsil etmekte ve uluslararası kimliği ile önemli etkinliklere imza atmaktadır. Bunların sonunucusu 26 ülkenin katılımıyla yayın grubumuz başkanlığında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen FSM 2011 kongresi oldu.



DERNEK 26 ÜYEYE ULAŞTI
Tam adi “International Woodworking and Furniture Supplier Magazines Association” olan ve dünya pazarları arasında güncel ve sağlıklı bilgi akışının sağlanması ve ilgili yayınların dayanışması amacıyla kurulan ve başkanlığını yayın grubumuzun yaptığı FSM, dünyanın bu branştaki ilk ve tek uluslararası yayıncılar birliğidir.
FSM kuruluş çalışmaları çerçevesinde her biri ülkelerinin en saygın yayınlarından olan 13 ağaçişleme ve mobilya tedarikçi dergisi 2010 yılı Ekim ayında TUYAP sponsorluğunda Intermob fuarında biraraya gelmiş ve kuruluş kongresini gerçekleştirmiştir. Kongrede imtiyaz sahipliğini Nesip Uzun’un yaptığı EKİN Yayın Grubu dünya dergilerinin başkanlığına getirilmiş ve kurumu temsilen genel koordinatör Zeki Yücel 2 yıllığına başkan seçilmişti. Aradan geçen 6 ay içerisinde başta İtalya, Yunanistan ve Almanya olmak üzere yurtdışında çeşitli çalışmalar yapan FSM, bunun meyvalarını almış ve bu süre içerisinde üye sayısını tam iki katına çıkartmıştır. Koelnmesse sponsorluğunda Almanya Interzum fuarında biraraya geldiği 2011 yılı toplantısında hazır bulunan 26 üye derginin temsilcileri toplantının sonunda ortak bir uluslararası dekrelasyona imza atmıştır.

KISA AMA YOĞUN BİR PROGRAM
FSM Yönetim Kurulu ile Koelnmesse yetkilileri arasında bu yılın başında gerçekleşlen anlaşmaya çerçevesinde, Intermob fuarı sırasında FSM’e yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Koelnmesse yetkililerinin 24 Mayıs günü FSM üyelerine verdiği “hoşgeldin resepsiyonu” nu takiben fuarın açılış partisi ve ödül törenine katılan dergi temsilcileri, ertesi gün de uluslararası basın turuna katıldılar.
25 Mayıs 2011 günü öğle saatlerinde Congress Centre North’da gerçekleşen FSM’in yıllık kongresinde 26 üyenin tamamı hazır bulundu. Yaklaşık üç saat süren toplantıınn açılış konuşmasını gerçekleştiren Ekin Yayın Grubu Genel Koordinatörü Zeki Yücel, derneğin kısa zamanda aldığı yolu özetleyip, çatıları altında birleşen her bir yayının FSM’in gücüne güç katacağının altını çizdi.

DERNEK ULUSLARARASI ETKİNLİKLERE İMZA ATACAK
Daha sonra her bir üye yayının kısa tanıtım konuşmalarını takiben gündemdeki maddelere geçilerek, farklı ülkelerin yayınları arasındaki işbirliği olanakları, diğer uluslararası kurum ve kuruluşlarla olan ilişkiler, web sitesinin geliştirilmesi, uluslararası bir veri tabanı oluşturulması, yeni üye başvuruları, 2010 yılı mali raporu ve kurulabilecek komitelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Toplantının ağırlık noktasını ise, gerek tek başına FSM tarafından, gerekse de diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa olarak düzenlenebilecek olan geniş çaplı bir uluslararası etkinlik düzenlenmesi fikri ve konuya ilişkin detayların görüşülmesi oluşturmuştur. Bu görüşmeler sırasında “surface processing””en “decor papers”a, “sustainability” den “nano technology”e kadar ortaya atılan çeşitli konu başlıkları tartışılmış ve her yıl sıra ile biri hakkında ayrıntılı çalışmalar yapılması fikri benimsenmiştir. 2011 yılı içerisinde ise ilk olarak “World Machinery Congress” adı altında bir ya da iki günlük bir etkinliğin fizibilite çalışmalarına başlanması ve başarılı olunması halinde her yıl bu etkinliğin de tekrarlanarak geleneksel bir hale getirilmesi kararı alınmıştır.

2012 YILINDA İTALYA’DA TOPLANILMASI BEKLENİYOR
Bir kuruluş deklerasyonun da imzalandığı toplantı sonrasında, FSM üyeleri topluca fotoğraf çektirmiş ve aynı günün akşamı yine kendileri için Koelnmesse’nin verdiği toplu yemeğe katılmışlardır. Üyeleri yıl içerisinde çeşitli fuar etkinlikleri sırasında tekrar biraraya gelecek olan FSM’in 2012 yılı resmi kongresinin ise Xylexpo fuarı sırasında İtalya’da gerçekleşmesi beklenmektedir.

ALMANYA BULUŞMALARI HANNOVER’DE DE DEVAM ETTİ
FSM üyelerinin önemli bir kısmı, Interzum fuarı sonrasında Ligna Hannover fuarına geçmişler ve burada da sık sık birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmuşlardır. FSM’in Interzum toplantısını takiben gerek Köln, gerekse de Hannover de gerçekleştirilen temasların oldukça olumlu sonuçları olduğu da belirtmemiz gerekir.
Örneğin, toplantımızı takiben o ana kadar üye olmamış diğer ülke dergilerinden de talepler gelmeye başlamış olup, bunların arasında Fransa, Belarus, İspanya gibi ülkeler bulunmaktadır. Ayrıca bizzat üyelerimiz tarafından önerilen Japonya, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin önde gelen yayınları ile de irtibata geçilmiştir. Başkanın Almanya toplantılarında önemle altını çizdiği gibi, çalışmaların bu doğrultuda gitmesi halinde, önümüzdeki yılki toplantı sırasında FSM’in 30’u aşarak 35 civarında bir üyeye ulaşması beklenmektedir.

BAŞARILI ULUSLARARASI TEMASLAR
Bu arada hem Koelnmesse, Hem de Hannovermesse fuarlarının FSM’in bundan sonraki toplantılarında ya da uluslararası etkinliklerinde “önce kendileri ile görüşme” konusundaki ısrarlı talepleri bizler için gurur verici olmuştur.
Ancak herhalde FSM’in Almanya görüşmelerindeki en büyük başarı, EUMABOIS başkanı Franz Joseph Büttfering’in tam desteğini almış olmasıdır. 2 Mayıs günü FSM ve EUMABIAS başkanları arasında yapılan görüşmede Franz Joseph Büttfering başta “Dünya Ağaçişleme ve Mobilya Makinaları Kongresi” olmak üzere FSM’in düzenleyeceği tüm etkinlik ve girişimlerine tam destek verdiğini ifade ederken, Zeki Yücel de gelinen noktada “supported by EUMABDIS” sloganına en kısa zamanda diğer global kurum ve kuruluşlarının da ekleneceğini ve FSM’in dünya sektörel yayıncılığının önümüzdeki 5 yılına damgasını vuracağını ifade etmiştir.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN FSM ÜYELERİ
Mayıs 2011 tarihi itibariyle FSM üyeleri arasında şu 26 yayın bulunmaktadır:
Asora (ARJANTİN) , Supplier Magazine (AVUSTURALYA) , HolzDesign (AVUSTURYA), L'Echo des Bois (BELÇİKA), Mobile Fornecedores (BREZİLYA), DMT Magazine (BULGARISTAN), Wood Industry Magazine (KANADA), Revista Lignum (ŞİLİ), China Wood Industry (ÇİN), El Mueble y La Madera (KOLOMBİYA), Puu & Tekniikka (FINLANDİYA), Material Technik Möbel (ALMANYA), Epipleon (YUNANİSTAN), Wood News Magazine (HİNDİSTAN), Xylon (ITALYA), Porte Magazine (MEKSİKA), Joiners Magazine (YENİ ZELANDA), Mobila Magazine (ROMANYA), Fabrika Mebeli – Derewo (RUSYA), FDM Asia Magazine (SINGAPORE), Wood SA Magazine (SOUTH AFRICA), Woodworking and Furniture Digest (TAYVAN), Mobilya Dekorasyon Magazine (TURKİYE), Furniture Production (İNGİLTERE), Meblevi Technology (UKRAYNA), Wood & Wood Products Magazine (A.B.D)

Ayrıca BoisMag (FRANCE), El Sector (SPAIN), Meblarstwo (POLAND), Nordic Wood Technology (SWEEDEN) Wood and Furniture Industry (DENMARK), Woodworking News (BELARUS) , Wood Technology (JAPAN) gibi dergiler de 2012 yılında İtalya’dnın Milano kentinde gerçekleştirilecek olan FSM kongresinde üyeliklerini kazanacak aday dergiler arasındadır.
yazar

E-bülten için e-posta bırak