EGGER’den Tam otomasyon ve bağlantı yatırımı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

EGGER’den Tam otomasyon ve bağlantı yatırımı

24-11-2020
EGGER’den Tam otomasyon ve bağlantı yatırımı
Bünde’deki (DE) EGGER fabrikasında küçük siparişler için geliştirilen yeni ön cephe sistemleri, mobilya parçalarına yönelik ürün portföyünü tamamlıyor.EGGER, mobilya parçaları segmentinde bayilerin ve marangozların güvenilir iş ortağıdır. Bu konumunu güçlendirmek isteyen ahşap bazlı malzeme uzmanı, sahip olduğu mobilya parçası fabrikaları ve ortağı Horatec arasındaki süreçleri sürekli olarak optimize ediyor.

 

EGGER’in bu ürün segmentindeki en son yatırımı Bünde’deki (DE) fabrikasında yapıldı. 1994 yılından beri bu fabrikada mobilya sektörü için orta ve büyük hacimlerde ön cephe bileşenleri üretiliyor. Yeni ve tam otomatik ön cephe sistemi sayesinde artık küçük miktarlardaki siparişler bile verimli şekilde üretilebiliyor ve teslimat süreleri kısalıyor. Üretim verileri ağırlıklı olarak EDI bağlantısı aracılığıyla doğrudan müşterilerden alınıyor. Böylece, manuel aktarımların yol açtığı hatalar önlenmiş oluyor. Mobilya parçaları ürün segmenti Satış Direktörü Georg Stolzlechner, "Yeni sistemlerin geliştirilmesindeki odak noktamız, tam otomatik ve birbiriyle bağlantılı üretim süreçlerinin yanı sıra her zaman yüksek kaliteli ürünler sunmak," diye vurguluyor.

Öne çıkan kalite

Bünde'deki yeni sisteminde melamin kaplı yonga levhalardan kolayca mobilya ön cephesi üreten EGGER, artık bu işlemi PerfectSense laklı levhalarla da gerçekleştirebiliyor. 2015 yılında piyasaya sunulduklarından beri, parlak ve mat yüzeyler gerçek birer başarı hikayesi olmaya devam ediyor.


 Mat yüzeyler hoş bir doku ve parmak izi tutmama özelliği sunarken parlak yüzeyler göz alıcı bir yansıtıcılık sağlıyor. Bu etkileyici özellikler, parlak ve mat yüzeylere mobilya parçalarında da büyük bir talep olmasına yol açıyor. Stolzlechner, "Müşterilerimiz, kullanılan ana malzemeye ek olarak mobilya parçalarındaki kenarbantlarının ve finisajların da tek bir üreticiden geliyor olmasını takdir ediyor. Buna bir de teknik konularda, mobilya yapımında ve dekor seçiminde uzman desteğimiz eklendiğinde, gerekli olan tüm ürünleri bünyesinde barındıran bir tedarikçi olarak hizmet veriyoruz," diyor.

İdeal konum

EGGER; St. Johann, Tirol (AT), Bünde (DE), Rambervillers (FR) ve ortak şirketi Horatec'teki fabrikalarında her yıl yaklaşık on milyon metrekare mobilya parçası üretiyor. Georg Stolzlechner, "Birçok marangoz, prefabrik bileşenlerin satın alınmasına stratejik olarak uyum sağladı. Bununla beraber, her geçen gün mobilya sektöründen daha fazla şirketin parça satın almaya karar verdiğini görüyoruz," diye belirtiyor. EGGER, üretim süreciyle müşterilerine hem tam kapasite çalıştıkları dönemlerde hem de serilerin ve proje siparişlerinin üretiminde destek vermek için ideal konumda. Prefabrike parça sistemlerinin birbirine bağlanmasıyla, ilgili konumlardaki kuruluşların siparişlerindeki dalgalanmalar dengeleniyor. Bu da teslimatların güvenilirliğini en üst seviyeye taşıyıp sürekli hale getiriyor. Georg Stolzlechner, "Özel oluşturulmuş fabrikalar arası satış organizasyonumuz ve ilgili konumlardaki uzmanlığımız sayesinde çok daha esnek bir yapı haline geldik. Hızlı karar verme kanallarımızla müşterilerimizin isteklerine daha odaklı ve daha çabuk yanıt verebiliyoruz," açıklamasını yapıyor.

 

 

Tam otomasyon ve bağlantı yatırımı

 

→     Bünde’deki EGGER prefabrik parça fabrikasında yeni ön cephe sistemi yatırımı.

→     Tam otomatik ve birbiriyle bağlantılı üretim süreçleri.

→     Üretim verilerinin EDI bağlantısı aracılığıyla doğrudan müşterilerden aktarılması, manuel aktarımın yol açtığı hataları önler.

→     Küçük miktarlardaki siparişler en verimli şekilde tamamlanır: Seri ön cephelerden özel formatlara kadar her alanda müşteriler için esneklik.

→     PerfectSense parlak ve mat laklı levhalarda cephe üretimi.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak