DÜNYA KERESTE TİCARETİ DÖRTTE BİR ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

DÜNYA KERESTE TİCARETİ DÖRTTE BİR ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ

31-05-2012
DÜNYA KERESTE TİCARETİ DÖRTTE BİR ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ
Üç aylık Uluslararası Ahşap Kaynakları Raporuna göre, son iki yıl içerisinde, uluslararası kereste ticaretinde %25i bulan bir artış kaydedildi. 2008 ve 2009 yılındaki keskin düşüşün ardından artışa geçen sektör, 2011 yılında 90 milyon m3lük bir artışa ulaşmasına rağmen, uzmanlar rakamların hala kriz öncesi dönemin altında olduğunu da vurguluyorlar.

Yayınlanan istatistikleri göre, en büyük kereste ithalat artışını Çin, Japonya, İspanya ve Güney Kore gibi ülkeler gerçekleştirirken, ABD, İtalya, Fransa gibi ülkelerin kereste ithalatında ise önemli düşüşler kaydedildi.

Özellikle Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde keresteye olan talebin giderek artmakta olduğunu belirten uzmanlar, 3 yıl öncesine göre 2011 yılında bu bölge ülkelerinin kereste ithalatında %36 oranında bir artış gerçekleştiğini kaydediyorlar. Bu durumun fiyatlara birebir yansımadığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle Kuzey ve Baltık ülkeleri kereste fiyatlarında 2011 yılının ikinci yarısında düşüşler yaşandığını ve 2009dan bu yana en düşük seviyeleri gördüğünü belirtmekteler. Ancak sektörün Ortadoğu, ve Kuzey Afrika ve kimi Avrupa ülkelerindeki bu olumlu sinyallerden etkilenerek fiyatların yeniden yükselebileceği tahmininde de bulunuyorlar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak