Büyüleyici İç Dekorasyona Sahip Mudanya Otelleri ve Gezilecek Yerleri

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Büyüleyici İç Dekorasyona Sahip Mudanya Otelleri ve Gezilecek Yerleri

09-05-2021
Büyüleyici İç Dekorasyona Sahip Mudanya Otelleri ve Gezilecek Yerleri
M.Ö. 700’lere kadar uzanan tarihi, mis kokulu sokakları, doğal güzellikleri ve efsane doğasıyla Mudanya, Bursa’nın en özel ilçeleri arasındadır. Marmara denizine kıyısı olan ve başta Bursa olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçarak dinlenmek ve tatil yapmak istediği yeşilliklerle ve maviyle süslenmiş Mudanya..

 

Bursa’ya 30 kilometrelik mesafede olan ve özellikle hafta sonları yerli turistler tarafından dinlenmek ve huzur bulmak için gelenler için ideal bir bölgedir. Mudanya ayrıca arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü ve oldukça tarih bakımından zengin bir bölgedir. Arkeolojik çalışmaların bir kısmına göre Mudanya tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar gitmiştir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel ve tarihi açıdan oldukça zengin olan bu ilçe de konaklama sağlanabilecek uygun Mudanya otelleri bulunmasının yanı sıra gezilecek birbirinden farklı alanlar bulunmaktadır.

Mudanya’da Mutlaka Gezilmesi Gereken 3 Yer

      Tahir Paşa Konağı: Mudanya merkezine bağlı Şükrüçavuş Mahallesinde bulunan bu konak, Osmanlı mimarisinin günümüze kalmış en değerli ve en güzel örneklerinden sadece bir tanesidir. Tahir Paşa Konağı 1724 yılında inşa edildikten sonra 1985 yılında Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak koruma altına alınmıştır. Kamulaştırılmasından sonra restorasyon çalışmaları yapılarak bu eşsiz güzelliği korunmuştur. Ayrıca 2013 yılında Kent müzesi olarak hizmet vermeye başlamış ve günümüzde de halen müze olarak kullanılmaktadır. Mudanya ziyareti sırasında Osmanlı mimarisine ilgi duyanlar için gidilebilecek en önemli yerler arasında.

      Apostoloi Kilisesi: Aydınlar Kilisesi olarak ta bilinen bu kilise, Mudanya şehir merkezine 9 kilometrelik mesafede bulunmaktadır. Kilise geçmiş dönemlerde cami olarak da kullanılmıştır. Dikdörtgen şeklinde inşa edilen bu kilise, 1922 yılında camiye çevrilerek Müslümanların ibadet etmeleri için kullanıma açılmıştır. Ancak 1980 yılında bir cami inşası tamamlandıktan sonra kendi haline terk edilen ve bir süre depo olarak kullanılan bu kilise, boşaltıldıktan sonra kendi haline bırakılmış ve tamamen harap bir halde kalmıştır. Günümüzde ise bakımsızlık nedeniyle tarihi yapı oldukça kötü bir durumdadır.

     Yıldıztepe: Bu bölge sadece Mudanya değil aynı zaman da Bursa şehrinin den en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Bulunduğu konum nedeniyle güneşin doğuşunu seyredebilmenize imkân sunuyor. Aynı zaman da güneşin batışını eşsiz manzarayı bu tepeden izleyebilirsiniz. Keyifli dakikalar ve sohbet etmeniz için Yıldıztepe’de park ve kafeler bulunmaktadır. Mudanya ziyareti sırasında güneşin batışı ya da doğuşunu izlemeden buradan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

    

Büyüleyici İç Dekorasyona Sahip Mudanya’daki En İyi Oteller

Mudanya otelleri, sakinlik ve huzur isteyenler için en özel yerler arasındadır. Doğal güzellikleri, enfes havası sayesinde huzurlu hissedebileceğiniz bir bölgedir. Bu nedenle oldukça keyifli ve rahat edebilmeniz için Mudanya otelleri arasında en iyilerini seçerek mutlu olmanızı amaçlıyoruz. Ayrıca Mudanya’ya bağlı olan Trilye bölgesinde bulunan Trilye otelleri de bölgenin manzarası sayesinde oldukça sık tercih ediliyor. Mudanya’da yer alan, en iyi iç dekorasyona sahip otellerden bazıları şu şekildedir;   

      Montania Special Class Hotel: Bursa şehir merkezine 30 kilometrelik mesafede bulunan bu tesiste toplamda 32 oda bulunmaktadır. Ayrıca Ortadoğu’daki en iyi klasik Butik Otel ödülünün de sahibi olan bu tesiste huzurlu ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Güler yüzlü personeli ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan bu tesis Mudanya ziyaretiniz sırasında rahat edebileceğiniz en iyi oteller arasındadır.

      Montania Town Hotel: Bursa’ya 9 kilometre mesafede bulunan ve toplamda 67 odası bulunan bu tesis, rahatlığı ve huzuru arayanlar için en doğru seçim. Yürüyüş yoluna 80 metre, Mudanya İskelesine 200 metre mesafede olan bu tesis konumu itibariyle yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir tesis.

     Heybeli Otel: Hava alanına 70 kilometre, Bursa şehir merkezine 28 kilometre mesafede olan ve toplamda 25 odası bulunan bu tesis, Mudanya’nın enfes havasını içinize çekmeniz için en iyi otellerden bir tanesi. Kahvaltınızı yeşillikler içinde yaparak güne en iyi şekilde başlayabilir ve konumu itibariyle Mudanya’nın gezilecek yerlerine yakın olması nedeniyle büyük avantajlar sağlıyor.

     Trilyalı Otel: Osmanlı yalı tarzını kullanarak özel bir mimariye sahip olan bu tesis, farklı renkler kullanılarak oldukça gösterişli bir şekilde dekore edilmiştir. Sıcak ve samimi bir atmosfer sunarak misafirlerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Ayrıca Türk ve Dünya mutfaklarından farklı lezzetleri tadabileceğiniz eşsiz bir tesis konumunda. Toplamda 22 odası bulunan bu tesis, aile ortamındaki sıcaklığı, huzuru ve samimiyeti yakalayabileceğiniz Mudanya’nın en iyi tesisleri arasında. Konumu itibariyle Mudanya’da gezilecek yerlere yakınlığı sebebiyle tercih edilmektedir.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak