Bükülebilir pil üretildi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Bükülebilir pil üretildi

30-09-2016
Bükülebilir pil üretildi
Panasonic geliştirdiği yeni pil teknolojisi ile bükülebilir yani esnek pil üretmeyi başardı.

İşte kavisli cihazların daha fazla yaygınlaşmasını sağlayacak olan pilin detayları :

Akıllı telefon ve özellikle saatlerde kavisli yapıya geçiş devam ederken bu cihazlarda yaşanan en büyük problem batarya kapasitelerinin kısıtlı kalması. Bunun nedeni ise, bataryalar esnek yapıda olmadığı için kavisli cihazlara yüksek kapasiteli bataryaları yerleştirmek pek mümkün olmuyor.

Ancak, Panasonic'in geliştirmiş olduğu yeni esnek pil teknolojisi ile bu sorun tarihe karışacak gibi görünüyor. Panasonic, geliştirmiş olduğu yeni lityum iyon pilin ne kadar bükülmüş veya kıvrılmış olursa olsun, içerisinde yer alan şarjın yüzde 99'unu koruyacağına garanti veriyor. Bununla sınırlı kalmayan esnek pil, lamine dış gövdesinin sunduğu güvenilir yapı ile gönül rahatlığıyla şarj edilebiliyor.

Tabi, henüz yeni bir teknoloji olduğu için esnek pilleri akıllı telefonlarda hemen göremeyeceğiz. Zira, Panasonic tarafından üretilen esnek pillerin 65 mm x 40 mm boyutlarında olan en büyük versiyonu sadece 60 mAh'lık bir kapasiteye sahip.

yazar

E-bülten için e-posta bırak