Bu yıl Ligna - Hannover2017 Fuarı’nda neler var?

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Bu yıl Ligna - Hannover2017 Fuarı’nda neler var?

15-03-2017
Bu yıl Ligna - Hannover2017 Fuarı’nda neler var?
LIGNA 2015’teki başarılı galadan sonra Deutsche Messe ve Alman Ormancılık Konseyi (KWF- German Forestry Council) Wood Industry Summit’i "Kaynaklara ve Teknolojiye Erişim" teması ile yeniden düzenliyor.LIGNA 2015’teki başarılı galadan sonra Deutsche Messe ve Alman Ormancılık Konseyi (KWF- German Forestry Council) Wood Industry Summit’i "Kaynaklara ve Teknolojiye Erişim" teması ile yeniden düzenliyor.

 

Bu yıl Ligna – Hannover2017 Fuarı’nda neler var?

 

LIGNA 2015’teki başarılı galadan sonra Deutsche Messe ve Alman Ormancılık Konseyi (KWF- German Forestry Council) Wood Industry Summit'i “Kaynaklara ve Teknolojiye Erişim“ teması ile yeniden düzenliyor.

 

 

LIGNA 2015’teki başarılı galadan sonra Deutsche Messe ve Alman Ormancılık Konseyi (KWF- German Forestry Council) Wood Industry Summit'i “Kaynaklara ve Teknolojiye Erişim“ teması ile yeniden düzenliyor.

Hannover. 22-26 Mayıs 2017 tarihlerinde, 26. Hol, yeniden Wood Industry Summit'e (Ahşap Endüstrisi Zirvesi) ev sahipliği yapcak. Zirve, 2015 yılında ilk kez gerçekleşmiş, katılan uluslararası müşteriler yaklaşık 30 milyon Avro civarında yatırım hacmine ulaşmıştı. Birincil sanayiye yönelik olarak uluslararası bir buluşma noktası olan Zirve, hasat ve işleme teknolojileri ve işleme aşamaları için yenilikçi çözümleri sunuyor.

Zirve fuar, forum ve ikili iş görüşmelerinden oluşuyor.  23 Mayıs Salı ile 26 Mayıs Cuma günü tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin ahşap işleme endüstrisine ilişkin forumunda tüm alanlardaki güncel konular uluslararası düzeyde ele alınıyor. Almanya, Avusturya, Kanada, Rusya, İsveç ve İspanya’dan gelen uzman kişiler konuşma yapacak ve izleyicilerin sorularını cevaplayacaklar.

Wood Industry Summit ana konuları şunlardır:

Salı, 23.Mayıs 2017:

“Forest 4.0: Vizyon veya

Gelecek?“

Çarşamba, 24 Mayıs 2017:

“Sürdürülebilir ormancılığın sağlanması için ormanların geliştirilmesi ve altyapısı”

Perşembe 25 Mayıs 2017

“Orman yangını - Önleme, Algılama ve Yangınla Mücadele"

Cuma, 26 Mayıs 2017 

"Filo yönetimi ve tedarik zincirini optimizasyonu"

Uluslararası düzeyde iş bağlantılarını genişletmek isteyen katılımcılar, kurdukları stantlarda ziyaretçileri ile doğrudan iletişim kurma imkanına da sahip olacaklar. Deutsche Messe AG Ahşap Teknolojileri Etkinlikleri ve LIGNA Global Direktörü Christian Pfeiffer şunları paylaştı: "Bizler,  Alman Ormancılık Konseyi gibi yurtdışında gerçekleştirdiği bir çok proje ile sektör hakkında ilk elden deneyim sahibi olan önemli bir partnere sahibiz. En üst düzeyde ikili iş görüşmeleri sağlayan Zirve'de, hem katılımcılar hem de profesyonel ziyaretçiler, iş, bilim ve siyaset dünyasından temsilcilerle bir araya gelme şansı elde edecekler ve büyüyen pazarlarda iş bağlantıları kurabilmek için bu forumdan yararlanabilecekler. Paneller ve öne çıkan konuşmalar ve buna eşlik eden fuar ile Wood Industry Summit, 2017 yılında da bir kez daha endüstri için vazgeçilmez hale gelecek." 

LIGNA 2017: Başlangıç için

İnovasyonlar

• Daha fazla uluslararası katılım, daha fazla katılımcı, daha büyük alan

• Yeni yerleşim planı

Hannover. 22 – 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında ağaç  işleme endüstrisinin tüm paydaşları LIGNA Hannover’de bir araya geliyor: 45 ülkeden gelen 1500’i aşkın katılımcı ve yaklaşık 90 ülkeden gelen

ziyaretçi Hannover‘de düzenlenecek olan fuarda buluşuyor. Bu anlamda LIGNA etkinliği, bu sektörde uluslararası buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Çeşitli alanlardan gelen katılımcılar tüm ürün ve hizmetlerini toplam 10 salon ve tema caddelerinden oluşan açık hava alanında sergileyecekler. Tüm pazar liderleri, en yeni ürünleri ve üretim süreçlerine dönük inovasyonları ile fuarda bulunacaklar. Katılımcı sayısındaki artış ve bazı katılımcıların metrekarelerindeki büyüme ile LIGNA bir kez daha inovative teknolojilerin merkezi ve global ağaç işleme sektörünün en önemli buluşması olarak kapılarını açacak.

Fuar organzatörleri, Deutsche Messe ve VDMA (Almanya Makine ve Tesis Üreticileri Birliği), 2017 yılı için başarıyla geliştirilmiş yeni bir yeleşim planı oluşturdular. Dr. Andreas Gruchow, Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi, Hannover’de düzenlenecek olan LIGNA 2017 etkinliğine ilişkin şunları kaydetti; "Yeni yaklaşım, ve bunun yansıması olan yeni yerleşim planı memnuniyetle kabul gördü. Ahşap endüstrisindeki ekonomik atmosfer oldukça olumlu, bu da yeni pazar fırsatları sağlıyor.  LIGNA bu fırsatları mükemmel bir şekilde sunuyor“ diye belirtti ve ekledi: "Katılımcılar bu yıl, ağaç işleme endüstrisinde değer yaratan ağların yanı sıra akıllı ve ağ tabanlı üretim sistemleri  çerçevesinde büyük yenilikler de sunuyorlar.“

Bu yıl Mayıs ayında beş gün boyunca Hannover’de düzenlenecek olan fuar geleceğin Endüstri 4.0 dünyasında başarıya ulaşmak için ahşap endüstrisinin sahip olması gereken tüm teknolojileri kapsıyor. Bu yıl fuarda,  özel ve seri üretim için yenilikçi makina ve ekipmanlar, yüzey işlem teknolojilerinde yenilikler, lamine ahşap üretim, kereste fabrikası teknolojisi, ahşaptan enerji teknolojileri, makine parçaları ve otomasyon ve ormancılık teknolojileri sunulacak. Gruchow; “LIGNA, kilit çözümlerin ve uygulamaların sunulduğu bir fuar olacak. Tüm ağaç işleme endüstrisi için fayda sağlayacak iş bağlantıları kurulacak," diye belirtti.    

LIGNA 2017, ağaç işleme endüstrisi zincirindeki her bir süreçle ilişkili olan entegre üretim için akıllı konseptlere odaklanıyor. Sunulan çözümler şirket büyüklüğünden bağımsız olarak büyüme ve verimlilik vadediyor. Bir şirketin özel üretimde pazar taleplerini karşılayabilmesi için yol haritası sunuyor.  

LIGNA etkinliği eşsiz bir uluslararası platform da sağlıyor. LIGNA'da Almanya’nın yanı sıra İtalya, Avusturya, Çin, Tayvan, İsveç, Türkiye, ABD ve İsviçre ilk 10’da yer alan katılımcı ülkeler arasında yer alıyorlar. Bunun yanında, Türkiye, Çin, İtalya ve ABD katılım metrekarelerini büyüttüler. Toplam 122.000 metrekareden fazla bir alanı kapsayan fuarda, sektördeki tüm süreç ve ürün yenilikleri sergilenecek.

Yenilenen yerleşim planı,  11'den 15'e kadar olan salonlarda ve 27. salonda "Tools and Machinery for Custom and Mass Production” (Özel ve Seri Üretim için Makina ve Ekipmanlar) bölümünü ağırlayacak. Bu bölüm, seri ve farklı üretim makinelerini, ekipman ve aletlerini, masif ağaç işleme makinelerini, mobilya sanayi üretimine ilişkin makine ve ekipmanları, ahşap ve ahşap malzemelerin üretimini,  makineler ve el aletlerini kapsıyor. Bu salonlarda üreticiler, profesyonel ziyaretçilere tüm performans gruplarına yönelik olarak kapsamlı teknolojik çeşitlilikleri kısa zaman içerisinde tanıtabilecekler. Gruchow; “Modern ağaç işleme sanayiinde, teknolojinin kullanım biçimi kullanıcının operasyonunun büyüklüğü ve miktarından ziyade, kullanıcının ne istediği ile ilgili şekilleniyor. Yeni yerleşim planı da işte bu durumu yansıtıyor. Bir başka deyişle, uygun teknolojiler ve onların potansiyel kullanımları birlikte büyüyor. Biz de LIGNA'yı buna göre, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına dönük en uygun inovasyonlara kolayca ulaşabilecekleri şekilde yeniledik," diye belirtiyor.

Surface Technology (Yüzey İşlem Teknolojileri) bölümü 17. Salonda olmaya devam edecek; ancak artık LIGNA dünyasında kazandığı öneme paralel olarak tam teşekküllü bir alan olarak var olacak. Gruchow: “Bu yıl Surface Technology bölümünde uluslararası anlamda ön planda olan yeni katılımcılar ile bir araya gelebileceğiz, eski katılımcılarımızın birçoğu ise bu yıl daha büyük metrekarelerde ziyaretçilerinin karşısına çıkacaklar."

Entegre üretim ve otomasyonun artan önemini yansıtacak şekilde "Machine Components and Automation Technology" (Makina Parçaları ve Otomasyon Teknolojileri) bölümü 16. Salon'da yer alacak. Bu teknolojiler, yüksek hız ve duyarlılık, kısa üretim dönemi ve daha büyük bir etki alanı vaat ediyor. Endüstri dünyası,  Endüstri 4.0 olarak adlandırılan yeni bir döneme giriş yaptı ve bu dönem  makineler arası iletişime ve robotik üretime işaret ediyor. Otomasyon, sadece büyük şirketler için değil, aynı zamanda küçük ölçekli işler için de büyük kazanımlar sağlıyor. Dünya çapında network bağlantılı ve zincirleme çözümlere olan ihtiyaç giderek artıyor ve özellikle CNC talaşlı üretim sektöründe robot teknolojileri büyük önem kazanıyor.

26. salondaki "Wood-Based Panel Production” (Ahşap esaslı panel üretimi) ve “Energy from Wood” (Ahşaptan Enerji) sergi alanları ile 25. salondaki “Sawmill Technology” (Kereste Tesisi Teknolojisi) sergi alanı, global pazar liderlerinin desteği ve hem eski katılımcıların hem de yenilerinin fuara katılımıyla,  bu sene tamamen doldu.

“Forestry Technology” (Ormancılık Teknolojileri) sergi alanı ise EXPO kanopi bölümündeki pavilyonlarda ve açıkhava bölümünde yer alacak. Bu açıkhava sergi alanları, ahşap değer zinciriyle ilişkili çeşitli konuların daha iyi bir şekilde sergilenmesini olanaklı kılacak. Her bir "cadde"nin  farklı temaları, aktivite alanını ve Wood Industry Summit'i ağırlayacağı açık hava sergi alanında yer alacak olan “Forestry Technology”i ile LIGNA ormancılık teknolojilerini de fuarın merkezine almış olacak.

LIGNA 2017’nin "Integrated Manufacturing" teması etrafında öne çıkan bir diğer konusu ise “Processing of Plastics and Composites” (Plastik ve Kompozitlerin İşlenmesi) sergi alanı. Bu alan, ağaç işleme makinelerinin ahşap-dışı kullanımlarını,  mobilyacılar, doğramacılar, marangozlar ve montajcılar için eğitimleri ve Wood Industry Summit'i (Ahşap Endüstrisi Zirvesi)  içeriyor. Wood Industry Summit, ürün ve işleme teknolojilerini, tüm süreç entegrasyonları için ileri teknolojileri ve üst düzey uluslararası heyetleri kapsayacak.

Gruchow; “LIGNA, yeni kanallar aracılığıyla yenilikçi düşünceleri destekliyor ve fuarda sergilenen teknolojik gelişmeler verimlilik açısından büyük imkanlar sağlıyor, " diye belirtti.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak