Bir Konu Bir Konuk: AliOsman Mertöz, MAKSDER (Mobilya Aksesuar Sanayicileri derneği) YK Başkanı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Bir Konu Bir Konuk: AliOsman Mertöz, MAKSDER (Mobilya Aksesuar Sanayicileri derneği) YK Başkanı

04-05-2019
Bir Konu Bir Konuk: AliOsman Mertöz, MAKSDER (Mobilya Aksesuar Sanayicileri derneği) YK Başkanı
Türk mobilya aksesuar sektörünün çatı örgütü olan ve bünyesinde ülkemizin bu alanda üretim yapan firmaların yaklaşık %90’ını bünyesinde barındıran Makser yeni yönetim kuruluyla bu dönemde farklı projeler ve çalışmalar hedefliyor. Maksder’in Yeni yönetim kurulu başkanı Sn: AliOsman Mertöz’le bu projeleri ve yeni hedeflerini konuştuk.

Mobilya dergisi: Sn AliOsman bey, öncelikle yeni yönetim kurulunuzu ve sizleri kutlarım. Maksder olarak önemli bir misyon yüklendiniz, 60’ı aşkın üyenin sizlere yüklediği sorumluluk ağır bir görev, bu iki yıllık dönemde neler yapacaksınız, projeleriniz nelerdir,  MAKSDER ‘in Vizyonu Nedir?  Maksder Hakkında Bilgi verir misiniz?

               Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteren mobilya aksesuar üreticilerinin; ortak amaç ve hedefleri doğrultusunda, rekabet güçlerinin artırılması, üyeleri arasında iş birliği ve güç birliği sağlayarak ortak bir platform oluşturmak Maksder ‘in temel vizyonudur.

               Sektörümüzün ivme kazanmasında ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirilmesinde Maksder ‘in varlığı önemlidir. Bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, fırsatların ve risklerin değerlendirildiği, kamu ve kuruluşlarıyla iş birliğinin yapıldığı bir yapı haline geliyoruz.

               20 Şubat 2019 ‘da yapılan seçimli genel kurulumuza katılan üyelerimizin oy birliğiyle yeni yönetim kurulumuz seçildi ve ben de yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalara başladım.

               Görevi devraldığımızda yapmamız gereken çok acil işlerin olduğunu gördük ve öncelik sırasına göre, zaman kaybetmeden iş planlarımızı yaptık. Öncelikli TÜYAP ile fuar anlaşmasının görüşmelerini gerçekleştirdik. Derneğimizin ve üyelerimizin ortak menfaatleri doğrultusunda TÜYAP ‘ın yöneticilerinin ve özellikle Sayın Bülent ÜNAL Beyin samimi yaklaşımıyla anlaşmamızı imzaladık.

               İçinde yaşadığımız yüzyıl, rekabetin çok sert ve değişimin çok hızlı yaşandığı bir zaman dilimi. Ortak akılla ve paydalarla birlikte hareket etmek ve bir güç odağı oluşturmak, sektörümüzü ve bizleri güçlü kılar. TÜYAP ile yaptığımız iş birliği bunun en güzel örneğidir. Bu anlaşmanın yanı sıra, artık geleneksel hale gelen MAKSDER tasarım yarışmasının şartnamesini de uzun çalışmalar sonucu hazırladık. 

               Hızlı ve doğru kararlarımız neticesinde yeni üyelik başvurularında önemli bir artış oldu. Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantımızı, 2 Nisan 2019 da gerçekleştirdik ve sekiz yeni firmayı derneğimize üye yaptık. 30 Nisan da yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda iki yeni üyemizi daha onayladık. Derneğimiz sektörümüzün saygın ve etkili 63 firmasıyla büyümeye devam ediyor.

Mobilya dergisi:MAKSDER ‘in faaliyetleri hakkında da bilgi verir misiniz?

             Üniversite, sanayi işbirliğini yeni yönetim olarak daha etkin hale getirmek istiyoruz. Bu bağlamda ülkemizdeki 35 Üniversiteyi tasarım yarışmamıza müdahil ettik. Bünyesinde endüstriyel tasarım, Ağaç işleri endüstri mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, mobilya dekorasyon öğretmenliği ve mimarlık fakülteleri bulunan bütün üniversitelerimizle iletişim halindeyiz.

              Derneğimizin hafızasını güçlendirmek, sosyal sermayesini artırmak ve her platformda adını duyurmak için etkin çalışmalar yapıyoruz.

              Dijital dünyada fark edilmemiz gerekiyor. Kurum olarak marka değerimizi tüm üyelerimiz lehine kullanmaya çalışıyoruz. Sosyal medyayı iyi kullanmayan bir kurum bilinirliği düşük olur.

              Endüstri 4,0 veya yüksek teknolojiye geçişin yolu eğitimli bir iş gücünün CAD-CAM veya tasarım-üretim yazılımlarını kullanarak olur. Daha da ötesi tüm bu sistemlerin E.R.P. sistemiyle desteklenerek senkronize bir akıllı sistem haline getirmek zorundayız. Bu bilinci tüm üyelerimize anlatmak ve çağı yakalamak sektörümüz ve ülkemiz adına yapmamız gereken ulvi bir görevdir.   Teknolojinin gelişmesi hayatımızı kolaylaştırmanın yanında verimliliğimizi de artırıyor. Artan verimlilik ekonomik ölçekli yüksek üretim bizleri tüm dünyada global oyuncular haline gelmemizi zorunlu kılıyor. 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak