Avrupa Panel Federasyonu Yıllık Genel Kongresinde Dijital Baskının Yeni Ufukları Ele Alındı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Avrupa Panel Federasyonu Yıllık Genel Kongresinde Dijital Baskının Yeni Ufukları Ele Alındı

08-06-2016
Avrupa Panel Federasyonu Yıllık Genel Kongresinde Dijital Baskının Yeni Ufukları Ele Alındı
28 Nisan günü Bavyera’nın Buttenwiesen kasabasında Surteco Decor GmbH evsahipliğinde toplanan 70 civarında Avrupa Panel Federasyonu üyesi "Laminate 2020 : Inovasyonlar Forumu" başlığı altında bir dizi etkinliğe imza attı.

Delegelere dijital baskı hakkında çeşitli sunumlar, ürün tanıtımları, yol gösterici konferanslar ve bilgilendirmelerin yapıldığı bu etkinlikte ayrıca Teknik ve Pazarlama konusunda oluşturulan çalışma gruplarıda toplantının bir gün öncesinde biraraya gelerek güncel projeleri ele aldılar.

 

Avrupa Panel Federasyonu Başkanı Ludger Schindler İnovasyon Forumu’ndan duyduğu memnuniyeti belirterek kendilerinin merkezi bir platform oluşturduklarını ve bu platformun laminat parke endüstrisi için yeni yaklaşımlar ve efektif fikirler sağladığının altını çizdi.

 

Programda yer alan sunum başlıkları arasında “Dijital Baskı Nereye Gidiyor ?” (Surteco), “Üçüncü Boyutta Baskı” (Valinge), “Dijital Baskı Zemin Kaplamalarında Yaratıcı Olanaklar” (Schattdecor), “Dijital Baskı ile Sınırsız İmkanlar” (Neuhofer Holz) gibi konular yer aldı.


Tüm konuşmacılar zemin endüstrisinde özel boyaların maliyetlerinin yüksek olmasına karşın dijital baskının geleceğinin parlak olduğunu ve sektördeki kullanım alanının giderek genişlediğini vurguladılar. Bu teknolojinin en önemli avantajının üreticilerinin, küçük miktarlar nedeniyle butik müşteri taleplerine ve yeni trendlere kolay ve hızlı adaptasyonu olduğunun altını çizen konuşmacılar, talebe özel spesyal dekorların artık daha fazla ulaşılabilir ve elde edilebilir olduğunu da belirttiler.

 

Bu teknoloji sayesinde büyük silindirlere olan gereksinimin kalkması nedeniyle imalat süresinin ve stok maliyeti de azalmakta, teknolojideki gelişmeler de dekorların renk çeşitliliğini, parlaklığını ideal standartlara kavuşmasını sağlamaktadır.

 

Başkan Schindler ile Yönetim Kurulu üyelerinin 2 yıllık bir dönem için tekrar seçildiği kongrede ayrıca yeni pazar arayışları çerçevesinde Ortadoğu bölgesindeki pazar olanaklara ayrı bir önem verilerek, özellikle İran üzerinde durulmuştur. Konunun uzmanları İran hakkında Avrupa Panel Federasyonu üyelerini detaylı bir biçimde bilgilendirmiş, ülkenin politik ve ekonomik respanoramasını çizerek orada iş yapma olanaklarını değerlendirmişlerdir.

Sonuç olarak konuşmacıların tamamı, İran’ın karmaşık bir yapıya ve farklı özelliklere sahip olsa da büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulamış ve Avrupa kalitesinde ürünler konusunda hayli umut veren bir bir pazar olduğu konusunda fikir birliğine varmışlardır.

 

Oturumlar sırasında aynrıca Avrupa Laminat Parke pazarının, bölgedeki ülkelerin ekonomilerindeki iyileşmeye parallel olarak pozitif bir görünüm çizmekte olduğuna ve 2016 yılının ilk çeyrek rakamlarının da bu trendi doğruladığına vurgu yapıldı. Rakam  ülkelere göre kimi küçük farklılıklar gösterse de, esas itibariyle Batı Avrupa ülkelerindeki pazar verileri bir önceki yılın aynı dönemine hafif bir artışla istikrarlı bir  pozitif gidişata sahip iken, Doğu Avrupa’da net bir yükselişle, Kuzey Amerika’da ise çift haneli büyümelerle karşılaşılmış, Güney Amerika’da bir miktar düşüşler yaşanırken, Asya ülkelerinde Kuzey Amerika’nın ardından ikinci en büyük yükseliş rakamları elde edilmiştir.

 

EPFL Başkanı Ludger Schindler, 2016 için yorum ve beklentilerini şu cümlelerle ifade etmektedir : “Uzun yıllar sonar ilk kez böylesine yüksek bir beklenti içerisine girmiş bulunuyoruz. Dünya çapındaki en iyi kaliteye sahip Avrupa Panel üreticilerinin ürünleri hakettiği pazar paylarına yeniden kavuşacak ve istikrarlı büyümelerini hem 2016’nın ikinci yarısında hem de 2017’de sürdüreceklerdir.”

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak