Alman Hükümeti 156 Milyar Euro’luk Corona için ödeme paketini onayladı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Alman Hükümeti 156 Milyar Euro’luk Corona için ödeme paketini onayladı.

02-04-2020
Alman Hükümeti 156 Milyar Euro’luk Corona için ödeme paketini onayladı.
Almanya Hükümeti, Almanya’yi korumak için yine Almanya’daki Işverenleri, işçileri, küçük işyeri sahiplerini ve kendi işini yapan tek kişilik iş sahiplerini korumak için, Almanya tarihinde ilk defa çok büyük bir yardim paketini onayladi.Bunun için Almanya Hükümeti 156 Milyar Evro’ luk hemen- ödeme paketini onayladi.500 milyar avroluk destek hazır.Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier de Alman Kalkınma Bankası’nda (KfW) yaklaşık 500 milyar avronun ekonomiyi desteklemek için hazır olduğunu kaydetti.Altmaier, sağlıklı işletilen hiçbir şirketin koronavirüs salgını yüzünden iflas etmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Hiç kimse işini kaybetmemeli. Şirketler ve çalışanlar için geniş bir koruyucu kalkan oluşturuyoruz." diye konuştu. Gerekirse teşviklerin tekrarlanacağını belirten Altmaier, koronavirüsten etkilenen stratejik şirketler için şu anda bir kamulaştırma ihtiyacı görmediklerini sözlerine ekledi.

 

Paketin dağılımı ise şöyle:

-Hastaliğa karsi bir an önce bir aşı bulunabilmesi için 3,5 Milyar € fon ayrilmasi
 
- Yine ayni sekilde Pandemiye karsi beklenmedik gelişmeler için 55 Milyar € ayrilmasi
 
- Hastanelerin de olasi arti harcamalarinin karsilanabilmesi icin bu semsiye altina alinmasi
 
- Doktorlarin- calisamadiklarindan- bu olasi kayiplarinin karsilanmasi
 
- Yine ayni sekilde, Ailelerin ekonomik olarak zor durumda kalmamalari icin ( Okullar ve cocuk yuvalari kapali oldugundan) desteklenmeleri. 
 
Ayni zamanda kücük isyeri sahipleri ve kendi isinin patronu olan kimselere yardimci olunmasi ve kayiplarinin karsilanmasi. Ailelerin- Kisa calisma yapan is yerlerinde calisanlarin kayiplarinin cocuk parasi ile dengelenmesi.  Bunun icin 50 Milyar € luk bir Fonun ayrilmasi. Ödemelerin  hemen hic bürokrasi uygulanmadan bir an önce yapilmasi. Bunun icin 3 aylik isyeri giderlerinin karsiliksiz olarak- geri ödemesiz olarak hemen  karsilanmasi.
- Ilk etapta 5 isciye kadar eleman calistiran isyeri sahipleri icin 9.000 € geri ödemesiz hemen yapilacak yardim.
- Yine ayni sekilde 10 isci ye kadar eleman calistiranlara 15.000 € hemen geri ödemesiz olarak ödenmesi.
- Yine ayni sekilde Hükümet Ekonomi yi korumak icin Buyuk isverenlere yardim paketi hazirlar. Bu Fon icin 600 Milyar € luk bir Fon ayrilir. 
Fon icin de, isverenlere Vergi rahatlatmasi saglanmasi..
- Vergi borclarinin dondurulmasi
- Icra yoluya yapilmasi planlanmis tahsilatlardan vazgecilmesi gibi bir dizi önlemler bulunmakta.
Kaynak: Alman Fereral Maliye bakanlığıresmi internet sitesi. 27.03.2020
yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak