AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer : İhracatın şampiyonları Kayseri’de ödüllerini aldılar

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer : İhracatın şampiyonları Kayseri’de ödüllerini aldılar

01-05-2022
AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer : İhracatın şampiyonları Kayseri’de ödüllerini aldılar
2022 yılına iyi bir başlangıç yapan Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Birliği (AKAMİB), bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 18 artırarak 76 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Pandemi, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, konteyner ve navlun krizi, hammadde teminindeki sıkıntılara rağmen yaptıkları özverili çalışmalarla ihracat artışını sağlayan ve Türkiye ekonomisinin büyümesinin lokomotifi olan ihracatçı firmalar, AKAMİB’in düzenleydiği etkinlikte ödüllerini aldılar.

         22 Mart 2022 tarihinde Kayseri Radison Blu Otel'de, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle'nin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllerini aldılar.

           AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, “Şubat ayında 46 milyon dolar sektör ihracatı gerçekleştiren Kayseri hem birliğimiz hem de sektörümüz için en önemli şehirlerden biri. Kayseri'de yapacağımız etkinlikte en fazla ihracat yapan üyelerimize teşekkür edecek ve 2022 yılı için de motive edeceğiz” dedi. Türkiye'nin mobilyada marka değerinin her geçen gün arttığının altını çizen Başkan Kılıçer, “Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre mobilya ihracatımız %17,6 artarak 45,8 milyon dolara yükseldi. Yaptığımız çalışmalarla firmalarımızın yeni pazarlara açılmalarını, markalaşarak Ar-Ge ve inovasyonla ihracatta katma değeri artırmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Şubat ayında sektörün  ihracatının da %30 artarak 11,6 milyon dolar seviyesine geldiğini belirten Onur Kılıçer, “Bölgenin istihdamına, kalkınmasına destek veren tüm sektörlerimizin ihracattaki payını artırması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak