Ahşap uygulamada örnek bir çalışma : Bangkok’ta Apple Centre mağazası:

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ahşap uygulamada örnek bir çalışma : Bangkok’ta Apple Centre mağazası:

24-11-2020
Ahşap uygulamada örnek bir çalışma : Bangkok’ta Apple Centre mağazası:
Ağaç benzeri sütun, Foster + Partners tarafından tasarlanan Tayland-Bangkok Apple Central World’ün en önemli parçasıdırAğaç örtüsünü andıran ahşap kaplı bir sütun ve sarkan çatı, Foster + Partners’ın Bangkok , Tayland’da tamamladığı en son Apple Store’u karakterize ediyor .Apple Central World adlı mağaza, başkentin en büyük alışveriş merkezi olan Central World’ün canlı plazasıyla yan yana gelecek şekilde "sessiz heykelsi bir duruşla" tasarlandı .

Apple tarafından Ağaç Kanopi olarak adlandırılan ağaç benzeri iç mekanları çerçeveleyen ve içeriden yoldan geçenlere kesintisiz görüş sağlayan tavandan tabana kavisli cam cephelere sarılmıştır.

Foster + Partners, "Şehrin ikonik şehir merkezlerinden birinde yer alan yeni mağaza, hareketli Central World Square'in kalbinde, Rama I ve Ratchadamri yollarının kesiştiği noktada sessiz bir heykelsi varlık oluşturuyor," diye açıkladı.

"Şehir için yeni bir sosyal odak ve şehrin ünlü Yeni Yıl kutlamaları ve diğer çok sayıda yıllık kutlamalar için davetkar bir zemin oluşturuyor."

Apple Central World, Foster + Partners'ın Bangkok ofisi tarafından Apple ve yerel stüdyo Architects 49 ile birlikte tasarlandı .

Ağaçlarla çevrili Apple Iconsiam mağazasının 2018'de tamamlanmasının ardından, Bangkok'taki  ikinci Apple Mağazasıdır .

Apple Central World ortamı, sitenin etrafındaki çok sayıda araç ve yaya yolunun gözden kaçırdığı "baş döndürücü bir şehir gösterisi" olarak tanımlanıyor. Bu, mağazaya birden fazla giriş noktası fırsatı sundu.

Konuklar, giriş katından veya alışveriş merkezine ve Bangkok'un Toplu Taşıma Sistemine yeni bir köprü ve yürüyüş yolu ile doğrudan bağlanan birinci kattan girebilirler.

Dükkanın çapı 24.4 metre, heykel sütunu, ortasına yerleştirilmiş 1.461 Avrupa beyaz meşe çıtası ile kaplı.

Sütunun tavanla buluştuğu yerde, mağazanın çatısıyla birleşmek için dışa doğru açılır. Daha sonra, camı gölgeleyen üç metre uzunluğunda bir konsol oluşturmak için mağazanın çevresinin ötesine uzanır.

Mağazayı çevreleyen tabandan tavana cam kaplama  dışarıyla sınırın şeffaflaşması için seçildi.  stüdyo Pekin'deki Apple Sanlitun da dahil olmak üzere diğer Apple Mağazalarının çoğuna benzer şekilde  .

Apple Central World örneğinde, camın "halka açık plaza ve yolun karşısındaki ünlü Erawan tapınağına" hitap etmesi amaçlanıyor.

Mağazanın satış alanları iki seviyeye bölünmüştür ve ayrıca ticari müşteriler için özel bir toplantı odası içeren bir bodrum katı vardır.

Zeminler, "yansıtıcı, heykelsi kalite" için seçilmiş cilalı paslanmaz çelikten masif bloklardan yapılmış basamaklarla, merkezi sütundan çıkıntı yapan bir spiral merdivenle birbirine bağlanmıştır.

Tasarımcı ayrıca , mağaza zeminlerini kaplayan minimalist bir heykele benzeyen, aynı cilalı paslanmaz çelikle kaplanmış silindirik bir asansör de dahil etti.

Dışarıdan, Apple Central World yerel halkın ve ziyaretçilerin dinlenebileceği sessiz bir yer sunmak için banklar ve büyük Terminalia ağaçları ile tamamlandı.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak