Ahşap makineleri sektöründe güçlü bir aktör: VAROL MAKİNE

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ahşap makineleri sektöründe güçlü bir aktör: VAROL MAKİNE

10-09-2021
Ahşap makineleri sektöründe güçlü bir aktör: VAROL MAKİNE
1987 yılında İstanbul’da kurulan VMM VAROL MAKİNA; ağaç işleme ve mobilya makinaları sektöründe üretimde kalite, optimum verimlilik ve güven anlayışını benimseyerek kurulmuş, günümüze kadar bu çizgisinden kopmayarak ’Daimi Kalite’ fikriyle sektörde lider olmuştur.

Kalite anlayışıyla hareket ettiğimiz her adımımızda müşteri memnuniyetini esas aldık. Aldığımız geri dönüşler ise, faaliyetlerimizi hiçbir zaman duraksamadan daima arttırmayı bize mecbur kılmıştır. Tüm taleplere cevap verebilmek için; geniş ürün yelpazesinin yanı sıra, ithal ve yerli makine grupları, ikinci el ürün grubunda etkin rol oynamak gerekmektedir. Bu konuda rol sahibi olabilmek için ise; makina ve sektör bilgisi gerekmektedir. Makinanın kalbi bizimle atıyor desek, hem bilgimizi hem de işimizle olan bağımızı daha samimi bir dille aktarmış oluruz. . İthal, yerli, ikinci el ve kendi markamız altında farklı kategorilerde işlem yapmaya ve gün geçtikçe de bu işlem hacmini arttırmaktayız.

 İthal grupta yer alan HOMAG Grup ile 2020 yılında Türkiye Bölge Bayiliği adına anlaşma sağlamamızla birlikte ticari faaliyetlerimiz de yeni bir soluk kazanmıştır. HOMAG’ın üretmiş olduğu kaliteli ve birinci sınıf ürünleri, Türkiye pazarının lideri VMM Varol Makina ile birlikte büyük satış rakamlarına ulaştırdık ve ülkemiz üretim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaları da bununla beraber sürdürmeye devam etmekteyiz. İstanbul Bölge Bayisi olduğumuz AES ile HOMAG ortak üretimi olan HONEST CNC İşleme Merkezi, rakipler arasında rekabeti yükseltmiştir. Tüm üretim ve satış etkinliklerine ek olarak HONEST, yeni bir alternatif olarak müşterilerimizin karşına çıkmaktadır.

Tüm bu sektör dinamizmi, başarısı, üstün kalite ve hizmet anlayışı sonucunda, yakın dönemde VAROLMAK ismiyle kendi markamızı oluşturarak markalaşma adına yeni bir adım atmış, beraberinde kendi üretimimizi de yapmaya başlamış bulunmaktayız. Yerli ve ithal birçok marka modelin satış ve hizmetleriyle birlikte, üretimde esas noktalar; üstün dayanıklılık, verimlilik ve kalitedir diyerek, VAROLMAK markasıyla ağaç işleme ve mobilya makinalarının üretiminin yapılması, sektöre yeni bir soluk getirmiş ve üretim liderliğine de göz kırpmıştır. Markamız üretim hattının daha geniş alanda olması ve makinacılığa daha uygun olacağını düşündüğümüz, makinacı kimliğimizi tam manası ile yansıtabilmek ve gelecek hedeflerimize daha da sağlam adımlar atmak amacıyla tüm yerlerimizi tek çatı altında toplamış bulunmaktayız. Faaliyetlerimizi arttırarak devam ettiğimiz ve oluşturduğumuz dinamik kadromuzla, Dudullu OSB’de bulunan yeni yerimiz üretim ve satış faaliyetlerimiz için oldukça önem arz etmektedir. İthal, yerli, ikinci el ve kendi markamız altında farklı kategorilerde işlem yapmaya ve gün geçtikçe de bu işlem hacmini arttırmaktayız.

Hem yurtiçi hem de yurtdışı satış ağı ve başarısını arttırmak amacıyla kendi yöntemlerimizi geliştirmiş ve her zaman müşteri memnuniyetini esas alarak ilk sırada kabul etmişizdir. Yurtiçinde sağladığımız başarılarla dolu öykümüzü yapmış olduğumuz ihracatlarla dünya genelinde de yapmaya her zaman devam edeceğiz. Dünya’nın 7 kıtasında da üzerinde VMM Varol Makina logosu bulunmakta ve bu sayı kalitemiz, sektör bilgimiz ve dinamizmimizle her an artmaya devam etmektedir. Makina ticareti haricinde yurt dışına tesisler kurmak ve projeler çizip üretime yön vermek bizim için oldukça kolay çünkü makinaları çok iyi tanıyor, beklenti ve tercihleri çok iyi biliyoruz. Dış ticaretin bir diğer ayağı olan ödemeler kısmında ise; güncel ve yakın dönemdeki kurlar, ithalat ihracat işlemlerinde çoğu işletme için sorun yaratmış ve ticari ilişkileri kısmen ya da tamamen sekteye uğratmıştır. VMM Varol Makina olarak; tüm bu sıkışık süreç ve dış ticaret dengesi sorununu yapılan ihracat ve yurtdışı bayilik anlaşmaları gibi işlemlerle pozitif yönlü aşmış, güncel kurlara rağmen yüksek dış ticaret rakamlarını ülkemize kazandırarak dış ticaret hacmimizi arttırmış bulunmaktayız.

Ülkemize sağlayacağımız katkı için daha çok çalışıyor, daha çok inanıyoruz. 34 yıllık serüvenimiz boyunca hızımızı hiçbir zaman kesmediğimiz gibi bundan sonra da sektörü domine etmeye devam edeceğiz. Güncel kalmak ve var olmak için, bizi takip etmeye devam edin.

VMM Varol Makina ve VAROLMAK olarak, 9-13 Ekim 2021 tarihleri arasında Tüyap İstanbul’da düzenlenecek olan 34. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri ve Kesici takımlar, El Aletleri fuarında her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerimizle buluşacağız…

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak