Ağaş İşleme Makinesi ve İntermob Fuarı bu yıl görkemli geçti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ağaş İşleme Makinesi ve İntermob Fuarı bu yıl görkemli geçti

20-11-2017
Ağaş İşleme Makinesi ve İntermob Fuarı bu yıl görkemli geçti
Ahşap ve mobilya yan sanayi endüstrisinin Ortadoğu ve Avrasyabölgesindeki en büyük fuarı olan Tüyap Fuarı, 14-18 Ekim 2018 tarihleriarasında Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleşti.Ahşap işleme makineleri ve mobilya yan sanayi malzemeleri olmak üzere iki önemli konsepte gerçekleşen fuar, bu haliyle kendi alanında makine ve malzemelerin bir arada bulunduğu en büyük fuar özelliğini de taşıyor. Dünya genelinde farklı zamanlarda yapılan bu fuarlar, Türkiye’de Tüyap Fuarcılık tarafından yıllardır iki fuar bir arada olacak şekilde yapılıyor ve bu, bölgede gelenekselleşmiş durumdadır. Fuarın bu şekilde yapılmasının sektör açısından da pek çok faydası var. Büyük imalatçı ve fabrikalara, üreticilere hitap eden fuar, ziyaretçi açısından da önemli bir avantaj ve zaman kazanımı yaratıyor. Mobilya fabrikaları ilk iki-üç gün makine ekipmanlarına bakarken kalan zamanlarını da mobilya malzemelerine ayırıyorlar.

 Kimi yeni renk ve desenlere, kenar bandı modellerine, kapaklara ve aksesuarlara, bağlantı elemanlara ve yeni çıkan ürünlere bakarak ihtiyaçlarını gerçekleştiriyorlar. Büyük fabrikalar bu tür büyük fuarlara üretim müdürlerinden mimar ve tasarım Ar-GE’lerini ve satın almalarına kadar önemli ekiplerini getirerek hem onların ürün seçmelerini hem de bilgilerini tazelemelerini sağlıyorlar.  Bu haliyle Tüyap  Makine ve İntermob fuarı, mobilya ve orman ürünleri ile malzeme sektörümüz için bir okul ve buluşma noktası gibidir.  Özellikle üniversite ve teknik okulların ilgili bölümleri bu fuarlardan çok önemli bilgiler ediniyorlar. Tüyap fuarcılık onlara servis ve ücretsiz giriş imkanları, ücretsiz standlar açarak önemli sosyal faydalar da yaratıyor. Fuar boyunca gerçekleştirilen teknik ve bilimsel sempozyumlar, konferanslarla normal yaşamda ulaşılamayan bilgilere uzmanların ağzından ulaşabiliyorlar. Bu yıl da günümüzün çok önemli yeniliklerden biri olan ve geleceğimizi yaşamın her alanında belirleyecek olan Endüstri 4.0 konusu masaya yatırıldı. Orman Mühendisleri odası İstanbul şubesinden Dr. Sabit Tuncer  Tarafından organize edilen panele konunun uzmanı bilim ve sanayi çevrelerinden uzman konuşmacılar katıldılar. Konu ile ilgili konuşan Sn, Tuncer’’ Panelimizin amacı, Ülkemizin bu alanda yaptığı çalışmaların neler olduğu ve bizlerin yakın zamanda gerçekleşecek bu değişimin sektör olarak neresinde olduğumuz, Endüstri 4.0  kavramında doğru bilinen yanlışlarımızın neler olduğu vb. Bir çok önemli soru duayen akademisyen ve sanayicilerimizin tecrübeleri doğrultusunda yanıt bulacaktır’’ dedi.

Yine bu fuarın önemli itici gücü olan ve otuzuncusu gerçekleşen Ağaç işleme makineleri sektörünün derneği Aimsad Başkanı Sn, Mustafa Erol, ‘Şu anda özellikle ahşap işleme makineleri alanında sektör olarak %30 bir ihracat artışı yaşıyoruz. Sektör olarak beklediğimiz hedefleri gerçekleştirmiş bulunmaktayız, 30 yıldır istikrarlı bir şekilde her yıl daha da büyüyen fuarımızın, bu ihracatın gerçekleşmesindeki payı büyüktür. Aimsad olarak son iki yıldır gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile fuarımıza önemli bir güç kattığımızı düşünüyoruz. Bu fuar mobilya yan sanayinin uluslararası pazara açılan kapısıdır. Bu nedenle de 14-18 Ekim 2017 tarihi  Ağaç işleme makineleri ve mobilya yan sanayinde ihracatta ciddi artışların, ithalatta ise düşüşlerin yaşanacağı bir tarih olacaktır. ’’ dedi.

Ağaç işleme makineleri ve İntermob fuarı’nın Sektörün en büyük buluşma alanı olduğunu ifade eden REED-TÜYAP Fuarcılık Gn Müdürü, Ali Muharremoğlu’ Makinede otuzuncusu Mobilya malzemeleri ve aksesuar sektöründe yirmincisi gerçekleşen fuarlarımız, Türkiye’de hemen her mobilyacının ezberlediği bir fuardır. Tüyap fuarcılığın yıllardır oluşturduğu tanıtım grubu dünyanın pek çok yerindeki ofşsleri yanında Fuarcılıkta dünya lideri REED fuarcılığın,   yurt dışındaki güçlü satış ve pazarlama kadrolarının aktif çalışmalarıyla her geçen yıl daha da büyüyecek ve katılımcılarımıza hedefledikleri en doğru alıcıları buraya getirmek için çalışacaklardır. Bir fuarın katılımcıları kadar, gelen nitelikli doğru ziyaretçilerin de bir o kadar önemli olduğunu dile getiren Muharremoğlu, çevre bölgelerimizden kilit ülkeler başta olmak üzere 100’ün üzerinden ülkeden 75 bininin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Amacımız katılımcılarımıza daha fazla iş fırsatları yaratmaktır’’ dedi.

Yurtdışından basının da ilgiyle izlediği fuar bu yıl oldukça başarılı geçti. Fuar için Türkiye’nin pek çok
mobilya sanayi kentlerinden özel olarak organize edilmiş ve maliyetleri Tüyap tarafından  karşılanan Otobüslerle  mobilya üreticileri marangoz ve alıcılar fuara taşındı. Burada kaldıkları sürece öğlen yemekleri yine Tüyap tarafından karşılandı. Yüzlerce önemli uluslararası alıcı Tüyap Palas’ta ücretsiz konaklandırılarak katılımcı firmalarımıza katma değer yaratıldı. Bu fuarda yine Reed-Tüyap Ekin yayın işbirliği vardı. Yıllardırbirlikte gerçekleştirdiğimiz projelerle sektöre faydalı olmaya devam ediyoruz. Bu yıl yine fuarımız için çok önemli bir prestij kaynağı olan ve ziyaretçilerimizin salonlara ve katılımcı firmalarımıza rahat ulaşmalarını sağlayan fuar yerleşim planları ve katılımcı listeleriyle önemli etkinliklerin yer aldığı haberlerle tüm büyük uluslararası fuarların sahip olduğu Daily news fuar aktual yayınımız olanTüyap Fuar Aktüel gazetemiz fuarımızın da önemli bir iletişim aracı oldu.   Her yıl olduğu gibi Tüyap fuarının aynı zamanda tek basın partneri olan Ekin Yayın Grubu bu yıl da yine 6. Salondaki aynı yerinde misafir ve dostlarını ağırladı, yeni abonelikler yanında yıllardır sürdürülen abonelikleri de yenileyerek sektörel ilişkilerini daha da geliştirdi.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak