Ağaçişleri ve Mobilya Sektöründe İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ağaçişleri ve Mobilya Sektöründe İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı

13-09-2011
Ağaçişleri ve Mobilya Sektöründe İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı
İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren ve aralarında “Ağaç Mamülleri” ve “Mobilya” sektörlerinin de bulunduğu 6 birliğin, 2010 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre sektörlerinde en fazla ihracat gerçekleştiren üyeleri, 29 Haziran 2011 Çarşamba gecesi Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştiren muhteşem bir törenle ödüllerini aldı.
2005 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen İstanbul İhracatçı Birlikleri ödül törenine, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, TUSKON Başkanı Rızanur Meral gibi ekonomi ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı.

TÜRKİYE'NİN KATMA DEĞERLİ İHRACATA İHTİYACI VAR
Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cumhuriyet`in 100. yılı olan 2023`te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için yeni dönemde Türkiye`nin katma değerli ihracata ihtiyacı olacağını belirterek, "Kendimizi aşmaya, koşmaya değil zıplamaya, yeni atılım yapmaya, motivasyona ihtiyacımız var" dedi. Törende konuşan Büyükekşi, Türkiye`nin üretim gücü olan ihracatçıların başarıları sayesinde yeni istihdam ürettiklerini, ülkenin geleceğine büyük katkıda bulunduklarını belirterek, ülkenin, geçmişin kazanımları üzerine yeni program ve atılıma hazırlandığını söyledi.

İhracatçıların Türkiye`nin yüz akı olduklarını vurgulayan Büyükekşi, yeni kurulacak hükümetle yapılacak programın Türkiye`nin yatırım, atılım ve liderlik aşamalarında çok önemli rol oynayacağını belirterek, herkesin ihracattaki artışı ve gelişimi paylaştığını, iktidarından muhalefetine tüm kesimlerin ihracatın ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini anlattı.

CARİ AÇIK İLE EN İYİ MÜCADELE EDECEK OLANLAR İHRACATÇILARDIR
Yeni dönemde yapılacak çalışmalara en büyük katkıyı ihracatçıların sağlayacağını belirten Büyükekşi, "Sizler üreteceksiniz, ihraç edeceksiniz ve istihdam sağlayacaksınız. Türkiye`nin son günlerde kronik sorunu olan cari açıkla en iyi mücadele edecek olan yine biz ihracatçılarız" dedi.

ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ İHRACAT İVMESİ KAZANDI
İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, sektörün son yıllarda kazandığı ihracat ivmesine değindi. Türkiye ihracat hedefinin 2023 yılında 500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Abdullah Tever, sektörün geçen yılki ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 16'lık bir artış gösterdiğini kaydetti.

Tever, "Her yıl ihracatımız yüzde 12.5 artarsa 6 milyar doları mobilya, 8 milyar doları ise kağıt, karton ve ambalaj ve 2 milyar doları da ağaç mamulleri olmak üzere toplam 16 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şu anki yıllık ihracat rakamımız 3 milyar doları aşmış durumda" dedi.

HEDEFTE MOBİLYA İÇİN GELECEK VADEDEN ÜÇ PAZAR VAR
Sektörün 3 adet ihracat pazarını hedeflediğine dikkat çeken Abdullah Tever, "Önümüzdeki günlerde Rusya'nın yazlık kenti olan Soçi'ye, Kuzey Irak'ta Erbil'e ve Tataristan'da Kazan kentine gideceğiz. Mobilya için gelecek vadeden pazarları seçtik.

Irak'ta Türk mobilyasına çok talep var. İhracatımızda Avrupa'dan sonra ikinci sırada Irak yer alıyor" dedi. Daha önce Kenya'ya bir çıkartma yaptıklarını vurgulayan Abdullah Tever, "Hindistan ve Çin'e de gittik. Bu ülkelere olan 2.5 milyon dolarlık ihracatımızda yüzde 400'lere varan artışlar sağladık. Farklı pazarlama girmemiz lazım. Biz yolu açıyoruz" dedi.

TÜRKİYE MOBİLYA KONUSUNDA BİR ÜRETİM ÜSSÜ KONUMUNA GELDİ
Türk mobilya sektöründe sunta, yonga ve levha üretiminin Avrupa'dan bile ileride olduğuna işaret eden Tever, "Türkiye'de üretim olduktan sonra sektörde patlama yaparız. Türkiye mobilya konusunda üretim üssü konumuna geldi. Özellikle tasarımda kendimizi geliştiriyoruz.

Her gittiğimiz ülkeyi hem keşfediyor hem de o ülkelerin yapısına göre yeni tasarımlar geliştiriyoruz" dedi. Abdullah Tever, 2010 yılının en başarılı ihracatçılarına ödüllerini İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte verdi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak