Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları yabancı ziyaretçi rekoru ile sektörü canlandırdı/ WPM & Intermob; Where the Entire Furniture Industry Gathers

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları yabancı ziyaretçi rekoru ile sektörü canlandırdı/ WPM & Intermob; Where the Entire Furniture Industry Gathers

12-01-2019
Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları yabancı ziyaretçi rekoru ile sektörü canlandırdı/ WPM & Intermob; Where the Entire Furniture Industry Gathers
Ahşap ve mobilya yan sanayi üreticileri ve ihracatçılarıyla sektörün yerli ve yabancı profesyonellerinin bir araya geldiği Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob fuarları, bu yıl bir rekora daha imza atarak 106 Ülkeden 76.271 sektör temsilcisini aynı çatı altında buluşturdu. REED TÜYAP tarafından Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) ve Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği (MAKSDER) iş birliğiyle düzenlenen fuar;katılımcı ve ziyaretçilerden tam not aldı. WPM & Intermob; Where the Entire Furniture Industry GathersWood Processing Machinery Fair is going to be held for the 31st time this year and İntermob Fair is going to be held for the 21st time, continue to be the most prestigious and comprehensive trade hub of the industry throughout the entire Eurasia Region.Fairs, which are unique in the world in terms of exhibiting machinery and side industry products under the same roof, will continue to contribute to the wood processing and furniture sectors compete on a global scale.MDF, wood processing, bedding industry machinery, bed production lines, textile and filling materials, springs, wood processing machines, bandsaw machines, milling machines, tumblers, presses, plates, panels, edge bands, paints, varnishes, polishes, glues, adhesives , sponges, textiles and filling materials are going to be exhibited at the show.

Ahşap ve mobilya yan sanayi endüstrilerinin Avrasya’daki en büyük buluşma platformu olanAğaç İşleme Makinesive Intermobfuarları, 13 – 17 Ekim 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 35 ülkeden 857 firma ve firma temsilciliğini 123.000m2 kapalı alanda buluşturan fuarlar, sektör katılımcılarından tam not aldı. 

Son teknoloji kullanarak geliştirilen inovasyon harikası ürünlere ev sahipliği yapan fuarın açılışında; sektör profesyonellerinin yanı sıra katılımcı firmalar da yer aldı.Mobilyaendüstrisinin tüm yeniliklerini eş zamanlı olarak bir araya getiren fuar, 9.684’ü yabancı olmak üzere toplamda 76.271 ziyaretçiyi ağırladı. Yurt dışından da yoğun ilgi gören fuarlarda; 35 ülkeden gelen katılımcılar, ürünlerini 5 gün boyunca ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldu.

Promatt Özel Bölümü Üçüncü Kez Ziyaretçileri ile Buluştu

İntermob Fuarı bünyesinde düzenlenen Promatt Yatak İmalatı Yan Sanayi, Ekipman Hammadde ve Makineleri Özel Bölümü; bu yıl üçüncü kez kapılarını açarak yatak üretim makineleri, tekstil ve dolgu maddeleri, yaylar ve yay sistemleri, yatak süngerleri gibi ürünlerin önde gelen üreticileri ile ziyaretçilerini bir araya getirdi. 13. Salonda yer alan Promatt, İntermob’un kapsamını genişleterek fuarların daha geniş bir ziyaretçi kitlesine hitap etmesini sağladı.

“İşletmelerde Ekonomik Sürdürülebilirlik ve Rekabet”konuşuldu…

Öte yandan Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarları kapsamında REED TÜYAP ve Orman Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘İşletmelerde Ekonomik Sürdürülebilirlik ve Rekabet’ adlı panel, sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturdu. 

“Her anlamda oldukça başarılı bir fuara ev sahipliği yaptık”

Ağaç İşleme Makinesi-İntermob Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert, Türkiye mobilya sektörünün makine ihtiyacına cevap vermekte itici güç olan ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörünün tüm paydaşlarını tek çatı altından buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Fuarın kendileri için son derece başarılı geçtiğini ifade eden Özmert“Her anlamda oldukça başarılı bir fuara ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. Gerek katılımcılarımızdan gerekse ziyaretçilerimizden oldukça olumlu geri bildirimler aldık. Reed Tüyap olarak başlattığımız dijital dönüşümün olumlu sonuçlarını bu yıl daha da net bir şekilde görebildik. E-Davetiye alan ziyaretçilerimizin sayısı yaklaşık %247oranında artarken, bu yıl katılımcı ve ziyaretçilerimizin hizmetine sunduğumuz B2B Eşleştirme Sistemi sayesinde ziyaretçilerimiz katılımcılara dijital ortam üzerinden randevu talebi gönderebildi. Tüm bunların sonucunda fuarlarımız, şimdiye kadar elde edilen en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Yabancı ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 8 oranında artarken, totalde ise yüzde 2 oranında büyüme yakaladık.”dedi. 

2019’da Yeni Markamızla Görüşmek Üzere

31 yıldır büyük başarı ile sektörün bütün paydaşlarını bir araya başarı ile getiren Ağaç İşleme Makinesi Fuarı 2019 yılında yeni ismi ile sizleri karşılıyor olacak. Fuarın yurtdışında olan bilinirliğini arttırmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla 2019 itibariyle Ağaç İşleme Makinesi / Wood Processing Machinery yerine Woodtechmarkası ile tanıtımlar yapılacak. Woodtech, 32. Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı ve Intermob,22. Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı 12-16 Ekim 2019 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor olacak. 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak