Afrika’dan üçüncü DIEFFENBACHER- CPS+ siparişi gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Afrika’dan üçüncü DIEFFENBACHER- CPS+ siparişi gerçekleşti.

24-11-2020
Afrika’dan üçüncü DIEFFENBACHER- CPS+ siparişi gerçekleşti.
DIEFFENBACHER, Mısır’da Sadat şehrinde yerleşik Nile Wood’a MDF tesisi sağlayacak.Egypt Kuwait Holding (EKH)’e bağlı olan Nile Wood, Dieffenbacher’dan Sadat şehrindeki sıfırdan yapılacak yatırımları için komple bir CPS+ MDF tesisi sipariş etti. Eylül 2020’de verilen bu sipariş, 2018’in sonlarında başlayan geliştirme ve mühendislik fazlarından sonra gerçekleşti.

 

 

 

 

EKH, 1997’de Mısır’lı ve Kuveyt’li iş adamlarının birliği ile kuruldu ve Orta Doğu ve Afrika’da 19 şirkete olan yatırımları ile en hızlı büyüyen şirketlerden biri haline geldiler. Nile Wood, EKH’nin ağaç bazlı panel sektöründe ilk deneyimi olacak.

 

Nile Wood CEO’su Walid El Hennawy:“DIEFFENBACHER ile ilk iletişimimizi 2017 Hannover Ligna fuarında gerçekleştirdik ve ardından birkaç ay sonra ciddi proje tartışmalarına başladık” dedi. “DIEFFENBACHER’ı seçtik çünkü deneyimlerinin ve bağlılıklarının bizim ağaç bazlı panel sektörüne başarı ile girişimize yardım edeceğine inandık. Afrika’da ağaç bazlı panel üretiminde standardı belirleyecek yüksek teknoloji bir MDF tesisini sağlama konusunda DIEFFENBACHER’a güveniyoruz”

 

Nile Wood, MDF hatları için ham madde olarak kendi ekili alanlarında bulunan Sesbanya bitkilerinden odun kullanacak. Sesbanya, 2 sene içinde hasat için hazır hale gelebilen, hızlı büyüyen, aynı zamanda azot bağlama özelliği ile de çevre dostu bir bitki. Bitkiler için gereken su kentsel atıkların filtrelenmesi ile sağlanıyor.

 

Nile Wood için komple MDF hattı CPS+ pres, yongalama hattı, kurutucu, havalı ayırıcı ve tutkallama sistemi, serme istasyonu, serme hattı, ham panel taşıma ve stoklama ve zımpara ve testere hattından oluşuyor. MDF üretiminin 2021 sonunda başlaması planlanıyor. Tam yükle çalışan hat, senelik 200,000 m³ kapasiteye ulaşacak.

 

Nile Wood fırmasının CPS+ presi Afrika’daki üçüncü CPS+ olacak. 8 ft’lik pres 32,4 metre uzunluğa sahip. Afrika’ya satılan ilk CPS+ 2009 yılında Cezayir’li Panneaux d’Algerie firmasına idi. İkinci CPS+ ise şu anda Cezaylir’li Ghamoud firması için üretim aşamasında.

 

DIEFFENBACHER, Türkiye’de HANEX tarafından temsil edilmektedir.

 

 

Resim: Eppingen’deki DIEFFENBACHER merkezi.

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak