73 ülkeden ziyaretçiyle 4 milyon dolarlık ticaret

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

73 ülkeden ziyaretçiyle 4 milyon dolarlık ticaret

21-11-2020
73 ülkeden ziyaretçiyle 4 milyon dolarlık ticaret
Pandemi nedeniyle önemi ve sorumluluğu daha da artan sağlık ve tıbbi cihaz sektörünün buluştuğu 27’nci Expomed Eurasia Fuarı, yabancı alıcı akınına uğradı. Fuarda 4 milyon dolara yakın ticaret gerçekleşti. Reed Tüyap Fuarcılık tarafından düzenlenen 27. Expomed Eurasia Fuarı’nı 5-7 Kasım tarihlerinde Türkiye dahil 74 ülkeden 9 bine yakın iş insanı ziyaret etti.
Pandemi malzemeleri ilgi çekti

Tüyap Fuarcılık Grubu'nun katılımcılarına bu yıl tüm özelliklerini ücretsiz sunduğu MyTüyap dijital platformu sayesinde, Expomed Eurasia fuarında yer alan tüm ürünler yıl boyunca online olarak da sergilendi. Ağırlığını pandemiye yönelik bu ürünlerin oluşturduğu web sitesindeki ürünler bu yıl yerli ve yabancı alıcılar tarafından 1 milyon 374 bin kere incelendi. Platform üzerinde en büyük ziyaretçi kitlesini ise Avrupalı ve Amerikalı alıcılar oluşturdu.
73 ülkeden ziyaretçiyle 4 milyon dolarlık ticaret
 

Türkiye ve yakın coğrafyada 27 yıldır ilgiyle takip edilen Expomed Eurasia'ya dünyadaki seyahat kısıtlamalarına rağmen yabancı ziyaretçilerin ilgisi memnuniyet yarattı. Fuarı ziyaret eden 8 bin 58 ziyaretçinin 1941'i yabancı ziyaretçilerden oluştu.  250 uluslararası VIP alım heyeti üyesi fuarda davetli olarak yer aldı. Bu VIP ziyaretçiler; Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Kazakistan, Mısır, Libya, Fas, Kosova, Makedonya, Azerbaycan, Sırbistan, İran ve Irak'tan geldiler. Fuara katılan firmalar, özellikle Özbekistan, Libya, Irak ve Fas'a yönelik ciddi satışlar yaptıklarını belirttiler. Medikal sektörde önemli bir pazar niteliği taşıyan Özbekistan'dan gelen ziyaretçiler, fuar katılımcılarına ihracat kapılarını araladı. Fuarda 4 milyon dolara yakın ticaret gerçekleşti. Ayrıca Almanya, Avusturya, Finlandiya, Norveç, Ukrayna ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinin de çoğunluğu oluşturduğu ziyaretçi grubu da fuarda yer alarak yerli ve milli medikal ürünlerinden alım yaptı.
yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak