2020 Yılının Küresel Felaketi; COVID 19

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

2020 Yılının Küresel Felaketi; COVID 19

20-03-2020
2020 Yılının Küresel Felaketi; COVID 19
Bu yılın başında Çin’in Hunan eyaletinde ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyaya yayılan bu küresel tehdit, Çin, İran, Japonya ve Güney Kore derken, Avrupa’da da, başta İtalya olmak üzere genel bir salgın halini aldı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, hemen tüm dünyada farklı düzeylerde de olsa bu virüse rastlanmış durumda. Bu nedenle sadece insan sağlığını değil, yaşamın her ala- nında insanlığı ciddi şekilde tehdit eden bir tehlike. Bu yüzyılın en önemli sorunlarından biri olan Corona Virüsü, dünya ihracat devi ve ima- lat merkezi olan Çin’in dünya ile tüm bağlantısını kesmiş durumda. Dünyanın en büyük malzeme tedarikçisinin sınırlarını dünyaya kapatması, üretim ekonomisini de derinden sarsıyor.

Tedarik zincirinin aksaması sonucu, dünya genelinde hemen tüm ürün çeşitlerinde yüksek fiyat artışlarına, üretim eksenlerinin değişmesine ve taleplerin karşılanamamasına tanık olacağız.

Biz bu satırları yazarken, Avrupa turizminin merkezi İtalya’da, tüm olağanüstü önlemle- re rağmen Covid 19 salgınının yayıldığı haberleri geliyor.

Dünyanın her yerinde fuarlar, konferans ve önemli kitle etkinlikleri iptal ediliyor. Seyahatlere sınır getiriliyor ve bazı ülkelere giriş yasağı uygulanıyor.

Dünya bir yanda acımasız savaş ve insan göçleriyle meşgul olurken, diğer yanda insan- lığın ’kırımına’ neden olacak küresel felaketleri yaşıyoruz. Ancak 2019 yılında da en karlı sektörler, yine silah ve ilaç sektörleri oldu! Ne ilginç bir tesadüf, değil mi?

Saygılarımla,

Nesip Uzun

nesipuzun@mobilyadergisi.com.tr

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak