2012 Rusya Mobilya Zirvesinin Basın Partneri Seçildik

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

2012 Rusya Mobilya Zirvesinin Basın Partneri Seçildik

15-05-2012
2012 Rusya Mobilya Zirvesinin Basın Partneri Seçildik
Uluslararası kimliği ve global pazarlarda Türk mobilya endüstrisini temsil niteliği ile öne çıkan yayın grubumuz, 2007 Dünya Mobilya Kongresi, 2012 Çin Mobilya Zirvesi’nden sonra yine 2012 yılının Mayıs ayında gerçekleşecek olan Rusya Mobilya Zirvesi’nin de resmi basın partneri oldu. Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP’nin Genel Sekreterliğini yürütmekte olan yayın grubumuz, önümüzdeki yıl da 2013 Meksika Dünya Mobilya Kongresi’nin resmi basın sponsoru olmanın yanısıra organizasyon komitesinde de yer almaktadır.
A ll-Russia Furniture Summit, St. Petersburg

The All-Russia Furniture Summit, 28 - 29 Haziran 2012 tarihlerinde, St. Petersbourg'da Petro Business and Congress Center (CBC) salonlarında Rusya Mobilya ve Ahşap Endüstrisi İşletmeleri Birliği ve Kuzey Batı Mobilya İmalatçıları Derneği'nin desteği ile Restec Co. Tarafından gerçekleşecektir. Etkinlik, Rusya, CIS ülkeleri ve civar pazarlardaki 250'yi aşkın mobilya sektör liderini, yöneticileri, tasarımcıları, pazarlama uzmanları, akademisyen ve dünya basınını biraraya getirecektir. Etkinliğin amacı dünya mobilya pazarlarının en önemli gündem konularını tartışmak, deneyim ve fikirleri paylaşmak ve bilgi alışverişini gerçekleştirmektir,

Dünya Ticaret Örgütü DTÖ'nün yeni ilkeleri çerçevesinde mobilya pazarlarının yeniden örgütlenmesi çerçevesinde Rusya'nın yanısıra Polonya, Romanya, Sırbistan, Çin, Singapur, Almanya, İtalya ve ABD gibi Batı ve Doğu Avrupa, Asya ve Amerikan pazarlarından temsilcileri biraraya getirecek ve ithalat-ihracat konularında karşılaşılan sorunlar, mobilya satışlarında gelinen nokta, dünya pazarlarının son durumu, prakende ve tasarım sorunlarını ele alacaktır.

DTÖ: Rusya İçin Oyunun Yeni Kuralı
Zirvenin önemli başlıklarından bir tanesi de, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliği çerçevesinde ele alınıyor. Bu üyelik Rusya için avantajları kadar riskleri de olan bir girişim ve bu konu, özellikle mobilya sektörüne getirisi ve götürüsü açısından tartışılacak. Bu tartışmanın yapılacağı panele Rusya Ekonomik Gelişme Bakanı, ithalatçı ve ihracatçılar ve tedarikçiler katılacak.

Uluslararası Pazarlar: İthalat ve İhracat Sorunları
Uluslararası bölümde ağırlıklı olarak dünya pazarlarının son durumu ve mobilya ticaretinin önündeki engeller de konuşulacak. Yukarıda sayılan ülkelerin temsilcileri bir yuvarlak masa formatında biraraya gelecek ve vergiler, teknik yönetmelikler, ulusal ve uluslararası finans kaynakları, mobilya üretiminde yeni teknolojilerinin kullanımı ve pazarlardaki son durum gibi çeşitli konu başlıkları ayrıntılı bir biçimde ele alınacak

Mobilya Sektörü ve Dağıtım Kanalları
Zirvenin bir diğer başlığı da perakende sektörü ile ilgili olup, Rusya pazarında 7 yıldır çeşitli çalışmalar yapmakta olan tanınmış Amerikan uzman danışmanlık kuruluşu JRM sales & Management Inc. bu oturumda konuya ilişkin deneyimlerini ve önerilerini sektörle paylaşacak. Katılımcılar arasında Amerika'nın tanınmış dünya mobilya markalarından ASHLEY'nin Genel Müdürü de bulunacak.

Perakende Magaza Yapılanmaları
Rusya Mobilya zirvesi'nin bir başka konusu da mobilya magazaları formatı ile ilgili olup, bu konuda IKEA, HOFF, K&M, Fresh Furniture gibi markaların temsilcileri deneyimlerini yuvarlak masa toplantılarında zirve katılımcılarıyla paylaşacak. Bu toplantılarda ABD ve Alman küçük ve orta büyüklükteki işletme temsilcileri ve 70 ticaret ve satınalma firmasından oluşan BVDM yöneticileri de hazır bulunacak.

Pazarlama ve Tüketim Stratejileri ve Tasarım Trenleri
2012 Rusya Mobilya Zirvesi, konunun tamamlayıcı başlıkları olan pazarlama ve tüketim stratejileri ile tasarım trendlerine de geniş bir yer ayırıyor ve bu konuda Alman Mobilya Sektörünün baş tasarım uzmanlarından Ursula Geismann'ın yanısıra İskandinavya'dan gelecek uzmanların sunumlarınıdan da yararlanıyor.

Kozmopolit Bir Etkinlik
Mobilya sektörünü ilgilendiren hemen her konuya ilişkin farklı uzmanları iki gün boyunca ağırlayacak olan zirve, dünya basınını da etkinliğin önemli bir paçarsı olarak görüyor ve oturumlar boyunca önemli imkanlar sağlıyor. Dünya pazarlarının önemli isimlerinin hazır bulunacağı bu toplantılar boyunca birebir görüşmelere, ikili temaslara olanak tanıyacak olan zirve, 3.150 m2'lik bir alan üzerinde 300'er kişilik 9 salonluk bir mekan üzerinde gerçekleşecek.

Türkiye'yi Yayın Grubumuz Temsil Edecek
Türkiye'yi zirvede temsil eden tek yayın kuruluşu ve sektör temsilcisi konumunda olan EKİN Yayın Grubu ekibi de Türk mobilya endüstrisini Rusya ve uluslararası pazarlara tanıtmanın yanısıra, zirvenin yansımalarını ve raporlarını da önümüzdeki sayılarda sizlerle paylaşarak önemli bir uluslararası ayyıncılık işlevini yerine getirecektir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak