Beyaz Saray’da, tarihi 2 trilyon dolarlık koronavirüs teşvik yasası onaylandı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Beyaz Saray’da, tarihi 2 trilyon dolarlık koronavirüs teşvik yasası onaylandı.

29-03-2020
Beyaz Saray’da, tarihi 2 trilyon dolarlık koronavirüs teşvik yasası onaylandı.
CARES Yasası, sıkıntılı şirketler için ABD’ye yeni işsizlik yardımları, fonlar getirmeye hazırlanıyor.WASHINGTON - ABD Temsilciler Meclisi Cuma öğleden sonra 2 trilyon dolarlık Cornavirus Yardım, Yardım ve Ekonomik Güvenlik (CARES) Yasasını onayladı.

 

          Koronavirüs krizi sırasında mücadele eden şirketlere ve işçilere yardım etmeyi amaçlayan teşvik paketi,   kabul edildi ve hasta, karantinaya alınan veya Washington dışına çıkan Ev sahiplerinin bulundukları yerde kalmasına izin verdi. Her bir tarafta oy kullanan temsilcilerin adlarını veya sayılarını kaydetmeyi reddeden sesli oy kullanma kararı, başlangıçta Meclisin birkaç üyesi tarafından halka açık bir şekilde itiraz edildi, bu da roll-call oylamayı zorlamak ve eylemin geçmesini geciktirmekle tehdit etti.

       Bu ilk kaygılara rağmen, tasarı şimdi Meclis'ten geçiyor ve Başkan Trump tasarıyı bugün daha sonra yasaya imzalamayı planladığını söyledi. Tasarı ilk olarak Çarşamba günü Senato'da kabul edildi.

Times ve diğer ulusal raporlara göre paketin temel bileşenleri şunlardır:
İşsizlik maaşlarını artırarak sigortayı 13 haftaya kadar uzatır.
75.000 $ 'a kadar yıllık geliri olan işçilere doğrudan 1.200 $ ödeme sağlar. Bu miktar daha yüksek gelir alanlarda azalıyor  ve 99.000 $ veya daha fazla para kazananlar için geçerli olmayacak. . Aileler ayrıca çocuk başına 500 $ daha alacaklar.
          Raporda, sıkıntılı şirketlere yardımcı olmak için 500 milyar dolarlık bir fon oluşturuyor: Federal Rezerv'in işletmelere verilen kredilerden faydalanması için 425 milyar dolar ve sektöre özgü krediler için 75 milyar dolarlık bir fon oluşturuyor. Demokratlar, bir müfettiş genel ve kongre komitesi tarafından sıkı bir gözetim hükmü getirdiler. Parayı kabul eden şirketler, yardımdayken ve bir yıl daha şirket hisselerini geri alamazlar.
       Kriz sırasında bordroları sabit tutanlar da dahil olmak üzere, küçük işletmeler için kredi programları oluşturmak için 350 milyar dolar içerir. İşçilere bağlı kalmayı taahhüt eden şirketler, federal garantili krediler olarak yapılandırılmış nakit akışı yardımı alacaklar, rapor edilen süre ve kriz süresince işçilere ödeme yapmaya devam ederse krediler affedilecek.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak